Noua aripă a Spitalului de Copii Timișoara, mai aproape de realitate. Când...

Noua aripă a Spitalului de Copii Timișoara, mai aproape de realitate. Când încep lucările şi câţi bani vrea primarul Nicolae Robu de la Guvern

0
DISTRIBUIȚI

Perspectiva Intrare Principala

Nu avem licitație finalizată, nici bani de la guvern, dar avem poze și, drept urmare, noua aripă a spitalului de copiii nu mai este un vis. Primarul Nicolae Robu a prezentat imagini cu proiectul unei clădiri care, la un moment dat, va fi noua aripă a spitalului de copii.

Edilul a comentat că „nu s-a dormit nicio clipă, ci s-a lucrat la elaborarea studiului de fezabilitate și apoi, în timp record, pentru pregătirea proiectului. Apoi a urmat pregătirea licitației. Din păcate, aici, în toamnă, s-a produs o poticnire și a trebuit să se dea jos lictația, dar acum este în plină desfășurare, avem 11 firme interesate.


Această clădire va fi pe strada dintre Panait Istrati și Liviu Gabor și va avea demisol, parter plus șase etaje. Se vor avea în vedere ca îngrijirea pacienților copii să se facă în compartimente distincte în funcție de vârstă. La demisol se prevăd spații de farmacie, depozitare, secția de Radiologie. La etajul 1 vom avea policlinica și laboratoarele de analiză, la etajul 2 blocul operator și terapia intensivă, la etajul trei – tot ce ține de terapie, la etajul patru vor fi saloane de chirurgie, la etajul cinci  – saloane de prematuri, iar la etajul șase vor fi amplasate câteva saloane pentru mame, vestiare pentru personal și săli de cursuri. La nivelul terasei va fi un acces de pe casa scării”.

Primarul spune că lucările vor începe în cel mult două luni și că „cineva se pare că a înțeles greșit, nu are nicio legătură cu ce s-a întâmplat pe Calea Torontalului, aici s-a progresat, s-a mers bine. În campanie noi am pornit doar de la o idee”. Legat de banii de la guvern, Robu a reamintit că „niciodată nu a existat o angajare de contribuție a guverului României, un act oficial. Noi așteptăm să fie măcar 50%, dar dăm drumul cu susținere financiară proprie”. Primarul a conchis că el nu va pleca niciodată capul și nu va adopta poziția ghiocelului pentru bani de a guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.