Revoltă în 2014: „Noi vrem asfalt!”. Ce drum amenință locuitorii din Uliuc...

Revoltă în 2014: „Noi vrem asfalt!”. Ce drum amenință locuitorii din Uliuc și Unip că vor bloca. UPDATE 1 Ce răspuns le-a dat primarul VIDEO

4
DISTRIBUIȚI

ULIUC PROTESTE02_resize

Locuitorii din satele timișene Uliuc și Unip au ieșit în această dimineață în stradă, nemulțumiți de faptul că drumul care leagă cele două localități de arterele principale este „ciuruit”.

La ora 8.30, oamenii nemulțumiți au început să se strângă în centrul satului Uliuc, venind cu mașinile și cu mai multe pancarde pe care este scris „de ce nu reparați drumul”, „în 1907 bunicii noștri au strigat «Noi vrem pământ», în 2014 noi strigăm «Noi vrem asfalt»”, „să vină DNA-ul” sau „taxe plătim, impozite plătim, drum asflatat când primim”?

Consilierul local Gabor Șinca l-a acuzat pe primarul comunei Sacoșu Turcesc, Gabriel Koller, de faptul că „își bate joc de noi. Pe drumul de la Uliuc până în drumul județean, pe 4 kilometri, a spus că au băgat 225.000 de lei ca să repare. În realitate, au fost 13 basculante de balast și trei zile cu autogrederul. În ședința de consiliu local i-am cerut să ne pună la dispoziție actele cu lucrările efectuate, dar a refuzat”.

Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că, în ciuda banilor investiți pe hârtie, drumurile comunale sunt adevărate capcane pentru șoferi și sunt hotărâți să meargă astăzi cu toții în audiență la primăria din Sacoșu Turcesc. Anul trecut, locuitorii din cele două sate au protestat din același motiv, blocând șoseaua Timișoara – Buziaș.


Deși Consiliul Județean Timiș a alocat aproape jumătate de milion de lei, situația este în continuare neschimbată. Pentru că protestatarii au amenințat că ar putea bloca din nou drumul, în zonă au fost mobilizate echipaje ale Poliției Rutiere și Jandarmeriei.

UPDATE 1: Aproximativ 40 de mașini au plecat din coloană din Uliuc spre primăria din Sacoșul Turcesc. Pe tot parcursul drumului protestatarii au claxonat și au mers cu viteză redusă până să ajungă la asfalt, fiind practic obligați de starea dezastruoasă a drumului. Demonstranții au refuzat să intre la discuții, cerându-i primarul să iasă în fața instituției și să le explice când se vor rezolva lucrurile. „Nu am ce să fac, pentru că nu avem în bugetul local atâția bani ca să-l asfaltăm. Am depus un proiect pe finanțare europeană de câțiva ani. Puteți verifica pe site la minister. Nu știu ce să facă oamenii, eu am făcut tot ce s-a putut. Încercați să mergeți la Bojin, la consiliul județean, și la Prefectură”, i-a îndemnat primarul Gabriel Koller pe cetățenii nemulțumiți. „Nu nu faceți drumul ca să vă răzbunați că nu v-am votat în cele două sate”, i-au replicat oamenii.

Dacă inițial a susținut că nu a făcut niciun fel de afacere cu vreun om de afaceri din comună, considerat mâna sa dreaptă, când i-a fost prezentată o factură emisă pentru primăria Sacoșu Turcesc de către una dintre firmele prietenului său, primarul a fost obligat să recunoască, susținând că „eu am spus că n-am făcut afaceri cu el, nu cu firmele. Totul s-a făcut legal”. Factura reprezenta contravaloarea mesei servite de 200 de persoane la sărbătoarea culturală „Laleaua pestriță”. Consilierul local Gabor Șinca a susținut că această manifestare culturală nici măcar nu există în agenda culturală de anul trecut și nu știe cine sunt cei pentru care s-au plătit aproape 10.000 de lei. După câteva huiduieli, oamenii au plecat din fața primăriei așa cum au venit – fără nicio soluție.

Rămâi pe pressalert.ro pentru a urmări evoluția evenimentelor.

4 COMENTARII

  1. Cinste lor! Felicitari! Sunt niste oameni care s-au saturat sa se lase furati de toti papagalii care au ajuns primari si doar fura banul public….asa ar trebuii procedat in toate localitatile din tara! Toti primarii fura de rup…de unde drequ din salar de 2000 ron toti primarii si-au facut averi de sute de mii de euro! De vina nu sunt primarii! Vina cea mare o are DGA care de frica unui partid sau altul nu ia masuriRusine DGA

  2. primarul asta e micut sa vedeti ce face cel de la ortisoara …….dragose hai sa vezi realizarile tandemului mann branzan ca ai scris la vremea respectiva de ele , hai sa vezi cum curge apa si cati bani s-a mai investit in aceasta afacere

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.