Curtea Constituţională constată că nu a existat conflict între Guvern şi Preşedinţie,...

Curtea Constituţională constată că nu a existat conflict între Guvern şi Preşedinţie, în urma sesizării lui Ponta

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1502129995">

ponta_basescu

Curtea Constituţională a constat că nu a existat un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi preşedintele Traian Băsescu în legătură cu numirea Cabinetului Ponta III, după ce judecătorii au constatat că trebuie să analizeze sesizarea premierului Victor Ponta.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat că judecătorii au decis în unanimitate să analizeze sesizarea premierului Victor Ponta în legătură cu un eventual conflict juridic de natură constituţională cu preşedintele Traian Băsescu în ceea ce priveşte numirea miniştrilor în urma remanierii parlamentare.

Judecătorii au constatat că nu a existat un astfel de conflict juridic de natură constituţională, întrucât preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele de numire a noilor miniştri.

De asemenea, Zegrean a precizat că şeful statului nu are un termen stabilit în legea fundamentală pentru semnarea decretelor în cazul miniştrilor, iar demersul şefului statului a fost realizat într-un termen rezonabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.