Directorul Muzeului Banatului din Timișoara și-a dat demisia. La ce variante se...

Directorul Muzeului Banatului din Timișoara și-a dat demisia. La ce variante se gândesc autoritățile

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul Banatului

Directorul Muzeului Banatul din Timișoara, Dan Leopold Ciobotaru, și-a înaintat demisia, cu data de 1 mai. Informația a fost confirmată de președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, care este acum nevoit să organizeze un nou concurs pentru ocuparea acestui post.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş au luat act de demisia lui Dan Leopold Ciobotaru. ”Am aflat de decizia domnului Ciobotaru de a demisiona și vom organiza cât mai curând un concurs pentru ocuparea funcției rămase vacante. Ne gândim la variante care să eficientizeze instituția.


Ar putea fi o variantă inclusiv unificarea Muzeului Banatului cu o altă instituție”, a declarat Titu Bojin.

Reamintim că în urmă cu aproape un an Muzeul Banatului a ajuns subiect de presă pentru faptul că exponate vechi de mii de ani au fost profanate în incinta instituției. După acel moment, instituția a ajuns și în atenția Poliției. ”Colegii mei efectuează la Muzeul Banatului verificări periodice, pentru a vedea dacă lucrările care au loc acolo afectează sau nu exponatele de valoare. Ultimul control a avut loc în luna ianuarie. Până acum nu s-au constat nereguli”, a declarat Mirela Drăghicioiu, ofițerul de presă al Poliției Timiș.

Ciobotaru a condus Muzeul Banatului începând cu anul 2006. În vârstă de 45 de ani, acesta este doctorand în arheologie preistorică. În perioada 1996 – 2002 a fost muzeograf-arheolog la Muzeul Banatul, iar următorii patru ani a fost consilier pe probleme de patrimoniu arheologic şi patrimoniu cultural mobil la Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional a judeţului Timiş. Până la momentul publicării articolului Dan Leopold Ciobotaru nu a putut fi contactat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.