A început a doua etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare. Câte locuri...

A început a doua etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare. Câte locuri libere mai sunt în școlile din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

elevi-640x434

Aproape 2.000 de prichindei din județul Timiș urmează să fie înscriși în clasa pregătitoare, începând din această săptămână și până pe 18 aprilie. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Timiș, în prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare s-au depus 5.466 de cereri. 4.318 copii au fost înmatriculați la școala de circumscripție în cadrul fazei întâi a înscrierilor, 1.017 de copii au fost înscriși în faza a doua pe locurile rămase libere în școlile din afara circumscripției, iar în cea de-a treia fază s-au procesat cele 15 cereri ale părinților care au bifat opțiunea de revenire la școala de circumscripție.

Totuși, 116 de copii au rămas neînscriși, și asta pentru că părinții nu au bifat opțiunea de revenire la școala de circumscripție, după ce nu au prins un loc la o altă unitate de învățământ aflată în altă zonă.


Dar reprezentanții ISJ Timiș sau asigurări că niciun copil nu va rămâne neînscris, fiind locuri suficiente în școlile din județ.

După finalizarea primei etape a înscrierilor în clasa pregătitoare, în județul Timiș s-au format 269 de clase în învățământul tradițional, șapte clase la învățământul special și opt clase în învățământul privat. Astfel, au mai rămas 16 clase libere în care se pot înscrie 1.988 de micuți.

Mai mulți părinți au dorit ca odraslele lor să sară peste clasa pregătitoare și au depus cereri de înscriere direct în clasa întâi. Astfel, au fost depuse 114 cereri, doar una nu a fost aprobată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.