Mieii de Paşti, controlaţi cu atenţie. Ce măsuri pentru siguranţa alimentelor vor...

Mieii de Paşti, controlaţi cu atenţie. Ce măsuri pentru siguranţa alimentelor vor lua autorităţile din Timiş înainte de Sărbători

0
DISTRIBUIȚI

miel

Inspectorii de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi Direcţia pentru Siguranţa Alimentelor vor munci suplimentar în perioada dinaintea sărbătorilor de Paşti.

Astăzi, la Prefectura Timiş, a avut loc şedinţa lunară de colegiu prefectural, acolo unde şefii de deconcentrate au prezentat planul de măsuri pentru siguranţa alimentelor în perioada sărbătorilor pascale.


Pentru verificarea cărnii de miel, medicii autorizaţi de Direcţia Sanitar-Venetrinară vor fi prezenţi în pieţe între 7 şi 19 aprilie, de luni până joi, între orele 8.00 şi 16.00, vineri şi sâmbătă între orele 7.00 şi 17.00, iar duminică în intevalul orar 7.00 – 12.00.

În aceeaşi perioadă, cei de la Protecţia Consumatorului şi Inspectoratul de Poliţie Timiş vor efectua controale privind siguranţa alimentelor, dar nu numai. Astfel, de la comercianţii de carne de miel, ouă, vopsea de ouă şi până la cei de jucării cu toţii vor fi vizitaţi de inspectori sau agenţi. Legat de măsurile implementate, prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, a cerut rapoarte pivind toate măsurile şi verificările, pentru a vedea cât de eficienţi au fost ispectorii în activitatea lor.

Pe lângă măsuri pentru siguranţa alimentelor, în Timiş vor fi luate şi măsuri prind ordinea publică. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul de Poliţie Timiş vor fi responsabile de asigurarea ordinii şi liniştii publice atât în timpul slujbelor reglioase, cât şi în timpul concertelor sau a manfestaţiilor speciale oragnizate în perioada sărbătorilor. Cetăţenii care sesizează nereguli sunt rugaţi să le comunice către Protecţia Consumatorilor la numărul de telefon 0256/422.790.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.