Mutarea controversatului monument Coloana Fidelităţii, în atenţia ambasadorului Ungariei. Ce a discutat...

Mutarea controversatului monument Coloana Fidelităţii, în atenţia ambasadorului Ungariei. Ce a discutat cu primarul Nicolae Robu

1
DISTRIBUIȚI

coloana fidelitatii timisoara expres

Problema mutării Coloanei Fidelităţii este discutată şi la nivel diplomatic. Mutarea monumentului într-o piață publică a fost contestată de reprezentanții UDMR, care văd coloana drept un simbol jignitor pentru populația de etnie maghiară.

Astăzi, la Prefectura Judeţului Timiş, ambasadorul Ungariei în România, Zákonyi Botond, a purtat o discuţie cu prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, şi cu vicepreşedintele CJT, Călin Dobra pe teme diplomatice.


Botond a povestit că a discutat cu primarul Nicolae Robu pe tema mutării Coloanei Fidelităţii în Piaţa Nicolae Bălcescu.

Deşi nu a dorit să spună dacă a ajuns la un acord cu primarul, ambasadorul a comentat că „şi domnul primar şi-a exprimat opinia legat de acest subiect și am căzut de acord că este nevoie de găsirea numitorului comun pe acest subiect. Este foarte important să subliniez deschiderea de care domnul primar a dat dovadă în timpul acestor discuţii. Dacă vorbim despre căderea de acord asupra anumitor subiecte atunci această cădere de acord poate avea loc având şi opinia minorităţii”. Primarul Nicolae Robu a făcut şi un sondaj pe Facebook pe tema mutării coloanei şi a comandat şi o simulare pe calculator a integrării monumentului în peisaj.

Foto: timisoaraexpress.ro

1 COMENTARIU

  1. Si eu ma simt jignita de faptul ca maghiarii l-au sustinut pe basescu prin neprezentarea la referendum . Si eu ma simt jignita ca ministerul culturii e condus de un maghiar care nu are realizari in cultura romaneasca . Si pot continua dar degeaba .Deci maghiarii daca se simt jigniti sa rabde ca asa fac si eu . Apropo am intrebat-o pe soacra mea care este unguroaica daca se simte jignita de monument si mi-a spus ca nu .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.