Record negativ în privința adopţiilor la distanţă în Timişoara. De ce a...

Record negativ în privința adopţiilor la distanţă în Timişoara. De ce a fost suspendată eutanasierea câinilor vagabonzi

1
DISTRIBUIȚI

caine danyflor 1

Eutanasierea câinilor vagabonzi din orașul de pe Bega a fost temporar oprită. Situaţia a fost cauzată de faptul că, la finele lunii februarie, contractul dintre compania care se ocupa de gestionarea populaţiei canine din oraş și Primăria Timişoara a expirat.

Astfel, în baza unei înţelegeri semnate cu municipalitatea, cei de la Danyflor strâng în continuare câinii agresivi de pe străzi şi au grijă de cei din adăpost în regim gratuit.


Momentan, procedurile de organizare a licitaţiei pentru contractare a unei noi firme sunt în curs. Şeful Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, Adrian Bere, spune că la finele acestei săptămâni actele ar putea fi gata. Bere a mai spus că nu mai puţin de 289 de decizii de eutanasiere au fost semnate până acum pentru câini de la Danyflor.

Şeful de la Mediu a explicat că mai întâi au fost eutanasiaţi câinii bătrâni, bolnavi şi cei agresivi, în speranţa că restul de animale, care totuşi sunt sănătoase, vor fi adoptate. Circa 200 de câini au fost adoptaţi în regim normal. Totuşi, a fost înregistrat și un record ruşinos: niciun iubitor de animale sau asociaţie nu a adoptat câini la distanţă din adăpostul Danyflor.

Conform unei hotărâri a consiliului local, cei care vor să întreţină un câine de la distanţă au de scos din buzunar nu mai puţin de 350 de lei pe lună, sumă care cuprinde tratametele medicale aplicate câinelui, hrana, păstrarea acestuia în adăpost, dar şi plata celor care îngijesc animalele. În Bucureşti, adopţia de la distanţă costă 77 de lei pe lună.

Foto: danyflor.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.