Un cunoscut actor timişorean s-a stins din viaţă. Vezi ce roluri savuroase...

Un cunoscut actor timişorean s-a stins din viaţă. Vezi ce roluri savuroase a interpretat de-a lungul carierei

0
DISTRIBUIȚI

Traian Buzoianu 2

Unul dintre cei mai cunoscuţi actori ai Teatrului Naţional din Timişoara s-a stins astăzi din viaţă. Anunţul a fost făcut de colegii săi, care au transmis un comunicat de presă prin care îşi exprimă regretul şi tristeţea la pierderea marelui actor, Traian Buzoianu. „Titi a plecat. S-a dus să facă alte lumi să râdă şi să se bucure de marele lui talent. Dar pe noi, cei de-aici, în această sâmbătă însorită de martie Traian Buzoianu ne-a  părăsit. Unul dintre marii actori comici ai României, una dintre cele mai iubite figuri ale Teatrului Naţional din Timişoara, timp de aproape patru decenii Traian Buzoianu şi-a regalat publicul cu acel umor hâtru care i-a marcat creaţia cu o tuşă  inconfundabilă.


Traian Buzoianu a oferit scenei timişorene câteva dintre cele mai fulminante personaje comice ale istoriei sale”, se arată în comunicatul de presă transmis.

Traian Buzoianu s-a născut pe 28 aprilie 1947 la Meteleu, judeţul Buzău şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti. De atunci, Teatrul Naţional din Timişoara l-a adoptat pe Titi Buzoianu, iar el, la rândul lui, a adoptat Teatrul Naţional. „În spatele hohotului de râs, al ghiduşiilor şi al bucuriei care l-au însoţit mereu, Traian Buzoianu a păstrat mereu o mare delicateţe, o fragilitate şi, mai ales în ultimii ani, un fel de oboseală a fiinţei. A fost, prin însăşi structura sa, un prieten. „Titi”, sau „domnul Titi”, cum îi spuneau cei mai tineri, dădea  încredere tuturor celor din jurul său. A fost un partener de scenă extrem de generos şi şi-a iubit colegii care, indiferent de generaţie, l-au iubit pe măsură”, îşi amintesc colegii săi. Rolurile actorului timişorean au acoperit toată istoria teatrului, de la Euripide la Brecht, de la Molière, Shakespeare sau Carlo Gozzi la Neil LaBute, Thomas Berhanrdt sau Hanoch Levin, de la Caragiale la Ion Băieşu, Mazilu sau Tudor Popescu, trecând prin Gogol, Cehov, Goldoni, Sorge.

 Cei care doresc să-și ia rămas bun de la Traian Buzoianu o pot face duminică, 23 martie, de la ora 17, la Capela mare a cimitirului din Calea Lipovei. Înmormântarea va avea loc luni, la cimitirul din Calea Lipovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.