Ce-ai face dacă oamenii din jurul tău ar începe brusc să cânte?...

Ce-ai face dacă oamenii din jurul tău ar începe brusc să cânte? Flashmob organizat ca la carte la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

flashmob TGP

Peste 120 de coriști amatori, muzică antrenantă și multă veselie. Acestea sunt ingredientele unui flashmob inedit care a avut loc, recent, la mall-ul din Timișoara.

Evenimentul s-a desfășurat luna trecută, dar înregistrarea a fost făcută publică abia săptămâna aceasta și deja face furori pe internet. Inspirat din evenimentele deja de notorietate din cafenele din occident sau din alte spații publice în care oameni simplii încep să cânte spontan, flashmobul din mall a fost pus la cale de Asociația Timișoara Gospel Project, cu ajutorul a peste 100 de coriști și al instrumentiștilor Petre Ionuțescu, Sergiu Cătană, Ovidiu Rad, Cristian Săftescu și Andra G.

”Evenimentul nostru a fost un preambul pentru concertele pe care le vom avea în iunie, dar, totodată am vrut să arătăm cât de bine se simte lumea atunci când face ceva frumos. Toți participanții s-au simțit foarte bine, a fost antrenant și pozitiv”, spune Ildiko Csoke, PR manager la Asociaţia Culturală TGP.


Șase cameramani au filmat pro-bono eveniemntul la care, pe lângă amatori, a cântat și cunoscuta interpretă de jazz Vera Ciocan.

Reamintim că săptămâna trecută au început înscrierile pentru evenimentul jubiliar (a X-a ediție) a proiectului Gospel Timișoara, care va avea loc pe scena Filarmonicii ”Banatul”, în zilele de 21 și 22 iunie. Repetițiile vor începe pe 13 iunie.

La această ediţie locurile pentru corişti nu sunt chiar nelimitate, fiindcă scena va fi împărțită şi cu orchestra, şi cu band-ul. ”Experienţă corală? Dacă ai, e bine, dacă nu, e suficient să-ţi placă să cânţi, să ai ureche muzicală şi voce cât să nu te fi dat afară din corul şcolii. Dacă ai deja „muzica în sânge şi un strop de nebunie”, e perfect. Dacă nu le-ai avut până acum, te vei molipsi oricum la TGP. Nu trebuie să ştii să citeşti note, nu ne încurcăm cu partituri, dar nu strică să te descurci cu engleza, fiindcă vom învăţa textele pe de rost. Dacă crezi că nu e posibil aşa ceva într-o săptămână, we have news for you:  se poate şi mai repede şi vei avea surpriza că poţi mai mult decât crezi, îţi spunem noi din experienţă. Sunt așteptați participanți între 15 și 99 de ani”, transmit organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.