Singurul festival de film dedicat copiilor a ajuns la Timișoara. Care este...

Singurul festival de film dedicat copiilor a ajuns la Timișoara. Care este programul

0
DISTRIBUIȚI

astra film junior

În cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”, Institutul Francez din Timişoara a pregătit o serie de activităţi educativ-distractive pentru elevi: teatru şi improvizaţii teatrale, dans, jocuri educative şi mai multe ateliere, printre care şi unul de apicultură.

În această săptămână, Astra Film Junior, singurul festival de film documentar din ţară dedicat copiilor şi adolescenţilor, va fi prezent la Timişoara din 7 până în 11 aprilie.


Acest festival, din Sibiu, care are un caracter itinerant, va avea ca temă jocul iar filmele vor fi urmate de activităţi bazate pe tematica filmelor. Acestea prezintă jocuri ale copiilor din întreaga lume dar şi diferite moduri în care sunt realizate jucăriile. Prin joc se înţelege şi dansul popular, o expresie grăitoare a unei ţări şi a unei culturi. În filmele realizate de Astra Film Junior, copiii propun o călătorie în lumea dansului din diferite colţuri ale lumii, scoţând în evidenţă frumuseţea acestui obicei tradiţional. Astra Film Junior, singurul program de educaţie vizuală prin film documentar pentru  copii şi adolescenţi, a fost laureat al galei societăţii civile în 2012 la secţiunea educaţie şi a fost vizionat până acum de zeci de mii de elevi, fiind una dintre cele mai de amploare activităţi educaţionale extraşcolare din România. Activităţile se vor desfăşura la Institutul Francez de pe bdul C.D.Loga de luni dimineaţă, începând cu ora 10,00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.