Un primar, un fost primar și mai mulți funcționari din vestul țării,...

Un primar, un fost primar și mai mulți funcționari din vestul țării, condamnați definitiv după un denunț făcut de omul de afaceri Romeo Dunca

12
DISTRIBUIȚI

romeo_dunca

Șapte persoane, printre care și un primar în funcție, au primit condamnări definitive pentru luare de mită, dare de mită şi complicitate infracţiunile de luare, respectiv dare de mită.

Actualul primar al comunei cărăşene Zăvoi, Ion Scorobete, fostul primar al Antonie Bunei şi încă cinci funcţionari ai administraţiei din Zăvoi au primit pedepse definitive, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins calea de atac a Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara, dar şi recursurile inculpaţilor împotriva deciziei penale din 25 iunie 2013 a Curtii de Apel Timisoara.

Primarul Ion Scorobete a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Antonie Bunei, fostul primar al comunei Zăvoi, a primit cea mai grea pedeapsă: 6 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă.


Acesta a cerut bani omului de afaceri Romeo Dunca pentru aprobarea unui proiect montan între Poiana Mărului şi Muntele Mic.

Fiul fostului primar, Silviu Iosif Bunei, consilier administrativ al primăriei, va sta după gratii pentru următorii patru ani pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită. Secretarul comunei Zăvoi, Gheorghe Adrian Lungu, a fost condamnat de Curtea de Apel Timişoara şi ÎCCJ la trei ani de închisoare cu suspendare condiţionată, pe un termen de încercare de cinci ani. Mihuţ Firuţ, consilier juridic, a primit doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani. Avram Ioan Gherga și Maria Grozav, cei care au intermediat legătura dintre omul de afaceri Romeo Dunca și autoritățile din Zăvoi, au fost condamnați la doi ani, respectiv un an și șase luni de închisoare cu suspendare. În cazul lui Niţu Bunei, fiul cel mare al fostului primar al comunei Zăvoi, Curtea de Apel Timişoara a decis schimbarea încadrării juridice din complicitate la luare de mită în favorizarea infractorului, astfel că procesul împotriva lui cu privire la această infracţiune a fost oprit.

Cazul a ajuns în atenția publică în primăvara anului 2010, când Antonie Bunei (foto) a fost prins în flagrant în timp ce primea şpagă suma de 47.000 de euro pentru a rezolva o problemă de fond funciar.

primar antonie bunei p

12 COMENTARII

  1. dati-l repede jos pe Basescu ca ramane tara fara hoti,banditi si nenorociti ! hai fuguta,prostii neamului,desmembrati de antena 3 si RTV ,luati acti si stampilati 😀 ‘ti-ai dracu’ de viermi,ajutati gunoaiele,davalizatorii tarii,ca asa va spune televizorul :))))

    • daca tu scriI cu un singur i poti lua drept pamflet „scrierea” mea 😉 ,”acti”,desmembrati” si…circulati,la vale…de ce vrei sa pari mai prost decat esti,de ce !

  2. Bine… și acum primesc și eu terenul din Poiana Mărului de 700 și un pic de mp. pentru care mă judec cu statul român, ministerul educației fizice și sport, ministerul învățământului, primăria Zăvoi și DRACUL MAI ȘTIE CU CINE de 23 de ani?????? …… CĂ CAsa mi s-a retrocedat….. o ruină putredă din lemn construită acum 80 de ani…….

  3. DUNCA .Verisorul tau din suedia afirma ca tu ai devenit bogat din banii lui luati cu dobiinzi din SUEDIA .Este adevarat ? EUGEN se numeste varul tau din Suedia. Exista DUMNEZEU>

  4. Ca sa ajungi sa fii propus sa candidezi ca Primar, trebuie sa dovedesti ,celor care te propun,ca stii sa faci „adunarea si impartirea”.Când uiti impartirea,patesti ca Bunei sau ca altii.

  5. culmea e ca acuma se uita toti stramb la dunca prin Otelu ca cica e turnator.
    Dar nineni nu s-a uitat stramb la primarul hot. E valabil si pt primarul Scorobete – un condamnat definitiv care a fost repus primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.