„Bombele” chimice de pe grătarul de 1 Mai. Ce avertizează specialiștii despre...

„Bombele” chimice de pe grătarul de 1 Mai. Ce avertizează specialiștii despre conținutul micilor din comerț

2
DISTRIBUIȚI

carnati mici gratar

Nicio firmă de produse din carne nu vine, în Timișoara, mici ”curați”. Bunicii noștri își amintesc că micii adevărați erau făcuți din carne de vită, luată de pe gâtul animalului, cu grăsime și mirodenii.

Micii de azi conțin ”extracte de condimente”, acid ascorbic (n.r. E-uri), proteină vegetală de soia, zahăr, dextroză, arome.

Și cârnații de picnic, cei cumpărați special pentru a fi puși pe grătarul încins, sunt adevărate ”bombe” de chimicale. Iată cum arată ingredientele unui cunoscut brand local: carne de vită, porc, slănină, usturoi, bicarbonat de sodiu, E 500, piper, boia iute, ghimbir, maltodextrină, dextroză, MSG E621, antioxidant E 300, arome, sare.

mici porc vita

Medicii le recomandă timișorenilor să fie atenți la ceea ce cumpără pentru a mânca.


”De reținut că E621 sau ca glutamatul de sodiu este cancerigen, dă dependență, produce obezitate și afectează anumite funcții ale creierului. Cele mai întâlnite prime efecte ale glutamatului de sodiu sunt durerile de cap, amorțirea membrelor, înroșirea feței, constricțiile musculare, agravarea astmului și oboseala”, transmit specialiștii.

mici compozitie mici porc

2 COMENTARII

  1. Nu mai speriati oamenii. Inca mai sunt produse fara E-uri. Eu personal produc asa ceva si ca sa nu se crada ca imi fac reclama il invit pe Bota sa ma sune pentru ca ma cunoaste si in acest fel se poate convinge ca mai sunt si oameni care iubesc( ce sa vezi) oamenii. O zi buna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.