PROMOȚIE Cumperi două produse la preț de unu: avocat + judecător

PROMOȚIE Cumperi două produse la preț de unu: avocat + judecător

0
DISTRIBUIȚI

mirela stoeac-vladuti

Într-o societate mercantilă orice se poate cumpăra. Înainte era la putere PCR – Pile, Cunoștințe, Relații. Acum e la putere BANI – Lei, Euro, Dolari. Orice vis poate deveni realitate și orice faptă poate scăpa nepedepsită dacă ai cu ce. Cu cine – se găsește. Fie că este vorba de un judecător de la una dintre cele mai importante instanțe din țară sau de un avocat de provincie, din orice poziție ai arunca zarurile ai șase-șase.

“Doamna oarbă” a fost înlocuită cu doamna abreviată: DNA, singura care mai face legea printre corupți, hoți, trădători. Sistemul lucrează împotriva noastră, iar dacă tot e 1 Mai, ar fi bine să ne amintim că noi, cu toții, muncim pentru a ține pe picioare acest hâtru, condus din birourile de la Cotroceni sau Palatul Victoria (or, mai nou, de la sediul MapN). Cinstim hoția și trufia cu ore petrecute peste program, minciuna și parvenirea cu stres și nervi, corupția și degenerarea cu cozi interminabile la ghișee pentru a ne plăti conștiincioși taxele.

Imaginați-vă cam până unde se întind tentaculele acestei caracatițe dacă o avocată oarecare susține că are puterea de a face jocurile în cea mai înaltă instanță din județ, că, în cârdășie cu judecători, poate să îi spele pe vinovați de vină și să îi scoată mai curați decât iese un copil din cristelniță.


Teoriile conspirative pare că sunt de fapt practici uzuale în sistemul nostru de stat și că nici cele mai îndrăznețe dintre acestea nu se ridică la realitatea tristă.

Spunem în foarte multe momente din viață, atunci când trebuie să fim noi judecătorii unei anume situații, că dreptatea este undeva la mijloc. Dar ce ne facem dacă dreptatea e atât de adânc îngropată în mașinațiuni ale unui sistem în care corupții fac legea? Cum ne vom restabili încrederea în justiție, puterea supremă a unui stat stabil și democratic? Răspunsul ar putea sta exact acolo unde îl căutăm. Dacă judecătorii, procurorii, avocații, toți cei care sunt parte a acestui sistem, ar condamna astfel de fapte, ar oferi un contra-exemplu, poate că justiția ar redeveni “stăpâna și regina tuturor virtuților”. Cât timp acești martori tăcuți stau în umbră, devin părtași, rotițe ale unui sistem care merge ca uns împotriva poporului său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.