Ce caută firmele și ce specialiști pregătesc școlile? În județul Timiș se...

Ce caută firmele și ce specialiști pregătesc școlile? În județul Timiș se pregătește un proiect care să aducă mai aproape angajatorii și unitățile de învățământ

0
DISTRIBUIȚI

scoala-profesionala04_resize-640x426

Școlile profesionale și tehnologice din județul Timiș sunt invitate să se înscrie într-un proiect, în perioada următoare, pentru a afla dacă domeniile în care pregătesc elevii sunt atractive pentru angajatori. Astfel, toate unitățile de învățământ care consideră că vin cu o ofertă atractivă pentru elevi și părinți și că absolvenții lor sunt pregătiți pentru o carieră profesională sunt așteptate să ia parte la schema “Titlul de excelență CRIO Vest 2014”.

“În școlile care se vor înscrie, se va realiza un audit, o vizită de monitorizare a școlii efectuată de către o echipă din afara școlii, adică reprezentanți ai mediului economic și ai autorităților locale, care vor constata dacă în școala respectivă există lucruri foarte bune numite excelență.


Toate școlile care consideră că au ceva de arătat comunității, sunt așteptate să se înscrie”, a precizat, astăzi, Ildiko Pataki, prim-vicepreședinte CRIO Vest, inițiatorii proiectului.

Rezultatele obținute în cadrul auditului vor fi prezentate și reprezentanților autorităților locale și județene, în speranța că se vor putea face modificări în ceea ce privește pregătirea elevilor pe anumite domenii, astfel încât să-și poată găsi un loc de muncă mai ușor.

Anul trecut, în cadrul proiectului și-au măsurat “forțele” cinci școli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.