Crin Antonescu: „Îmi asum eșecul acestor alegeri. Dreapta trebuie să își unească...

Crin Antonescu: „Îmi asum eșecul acestor alegeri. Dreapta trebuie să își unească forțele” UPDATE Crin a anunțat pe Facebook că-și dă demisia

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu, Crin Antonescu, Cristian Busoi 02

Partidul Național Liberal a obținut doar 14,86% dintre voturile valabil exprimate la alegerile parlamentare, iar președintele formațiunii a anunțat că își va ține cuvântul legat de ceea ce a spus în campanie.

„Îmi asum eșecul la alegerile europarlamentare, PNL nu poate fi mulțumit cu un astfel de rezultat.


Însă, în condițiile prezenței la vot de ieri, bătălia este în continuare deschisă. Dreapta trebuie să își unească forțele. Îmi țin cuvântul, nu există niciun dubiu asupra faptului că partidul nu și-a atins obiectivul. Vom discuta despre asta în biroul permanent național de astăzi, și vă vom anunța ce s-a decis. Voi propune ca europarlamentarii PNL să adere la grupul PPE din Parlamentul European”, a declarat luni Crin Antonescu.

Președintele PNL spunea, înainte de campania electorală, că dacă partidul său nu va obține peste 20% la europarlamentare, își va da demisia din funcția de președinte al Partidului Național Liberal. De la anunțarea rezultatelor și până acum, Antonescu a refuzat să confirme că acest lucru se va întâmpla, spunând că se vor face anunțuri oficiale după ședința liderilor liberali de luni.

UPDATE În cele din urmă, Crin Antonescu a anunțat că își va da demisia din fruntea partidului, printr-un mesaj postat pe contul său de Facebook: „Am anunțat în această dimineață, într-o conferință de presă, că îmi voi ține cuvântul și voi demisiona din fruntea Partidului Național Liberal! Voi anunța acest lucru în ședința Biroului Politic Național voi anunța acest lucru colegilor mei și vom lua deciziile care se impun acolo!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.