EXCLUSIV Nicolae Robu, la PRESSALERT LIVE: „Mâine voi lua ceva cuiva”. Vezi...

EXCLUSIV Nicolae Robu, la PRESSALERT LIVE: „Mâine voi lua ceva cuiva”. Vezi cine este vizat şi ce SCANDAL e pe cale de a izbucni în Primăria Timişoara VIDEO

4
DISTRIBUIȚI

nicolae robu emisiuna

Prima emisiune PRESSALERT LIVE, moderată de Dragoș Boța, care l-a avut invitat pe primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a adus și prima știre importantă – edilul va lua mâine o măsură radicală în administrația locală, cel vizat fiind, cel mai probabil, viceprimarul PSD Traian Stoia. Dezvăluirile primarului, făcute în exclusivitate pentru PRESSALERT vor avea, cu siguranță, ecou în politica și administrația de pe Bega. Nicolae Robu a vorbit atât despre realizările sale, cât și despre licitațiile dubioase, contracte care stau sub semnul întrebării și jocuri politice de culise și nu a putut fenta vigilența moderatorului, Dragoș Boța, care a reușit să obțină informații în premieră despre planurile primarului.

O decizie care va zgudui Primăria Timișoara îl vizează pe viceprimarul PSD, Traian Stoia, care nu a avut, de-a lungul timpului, o relație foarte amicală cu Robu. Chiar dacă acesta din urmă nu a vrut să declare public că se referă la adjunctul său, a recunoscut totuși tacit că îi pregătește o surpriză. Nicolae Robu s-a enervat în momentul în care a fost întrebat dacă patronul de la Casa Rusu, unul dintre sponsorii de la ACS Poli, va primi un teren de la municipalitate pentru a dezvolta un proiect. „N-am de gând să dau nimănui nimic, eu respect legea înainte de orice, dar mâine voi lua ceva cuiva. Lumea va face conexiunile între cine spune ce-a spus acum şi ce voi lua eu mâine cui. Vreau să scoatem la licitaţie un teren care întâmplător este în faţă la Optica, proprietate Bega Group. Vreau să-l scoatem la licitaţie, să nu stea în bălării, să încasăm bani şi să vină investiţi în Timişoara. Se pare că în loc să se discute în primărie un asemenea subiect, s-a discutat altundeva, iar eu nu tolerez așa ceva. Nu suntem un stat mafiot, cel puțin Timișoara nu este un oraș mafiot. Este un oraș în care cei investiți pe bază de lege cu prerogrative trebuie să și le exercite acolo, în primărie. Știu de unde a apărut această poveste”, a spus Robu în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE.

Acesta nu a ratat nici ocazia de a se lăuda cu realizările sale, după 683 de zile de mandat, și a venit „înarmat” cu hârtii pentru a demonstra că marile proiecte ale Timișoarei, care sunt acum în desfășurare, deși poartă semnătura fostului primar PNȚCD, Gheorghe Ciuhandu, au fost inițiate la inițiativa sa, pe vremea când era rector al Politehnicii și senator. „Voi prezenta cât de curând un raport la doi ani de la primul meu mandat. Mă bucur de o apreciere foarte bună în rândul timișorenilor. Vom vedea la vot și o parte din aprecierea timișorenilor. O relație există și eu încerc să transfer cât mai mult către candidații noștri. Dintre lucrurile esențiale pe care le-am realizat aș vrea să amintesc marea performanță ca, din 24 de proiecte europene, să am 22 de proiecte în desfășurare. Mai căutați un alt primar în Țara Românească care să aibă asemenea realizări. Eu le pun în operă acum, cu susținerea domnului primar de atunci, proiecte scrise de specialiști. Sunt ale mele ca inițiativă, chiar poartă și semnătura mea ca inițiator”, a spus Robu. De un singur subiect nu a vrut să discute acesta, și anume relația sa Sorin Grindeanu, care i-a fost viceprimar la început de mandat și cu care a intrat într-un conflict de proporții în ultimele luni, din cauza lucrărilor cu fonduri guvernamentale care ar fi trebuit să aibă loc la spitalul de copii din Timișoara. „Nu vreau să vorbesc despre Sorin Grindeanu, e prea nesemnificativ să vorbesc despre el”, a spus vădit deranjat edilul-șef al orașului.

Oamenii primarului

O problemă centrală dezbătută a fost prezența așa-zișilor „oameni ai lui Ciuhandu” în actuala formulă administrativă.


Robu nu a contenit cu laudele la adresa celor care, în campania sa electorală pentru primărie, erau arătați cu degetul și condamnați pentru modul defectuos în care se desfășurau lucrurile în instituție. O dată cu preluarea funcției s-au schimbat, însă, și oamenii, sau cel puțin asta a lăsat de înțeles Robu care a vorbit la adresa acestora în termeni elogioși. „Eu n-am vorbit niciodată despre oamenii din primărie, nici de bine, nici de rău. Cine va fi în stare să lucreze în ritmul meu, va rămâne. Nu mă interesează nici de carnetul de partid, nici de alte considerente, decât acestea. Oamenii erau foarte speriați când am venit eu în primărie, tocmai din aceste. La direcția economică este în continuare doamna Haracicu, pe care am amenințat-o că o dau afară, dar am iertat-o. Eu sunt un om mai iertător. La direcția de mediu e o altă persoană, domnul Bere, care face treabă. La direcția tehnică e domnul Culiță, un om foarte eficient, care muncește și sâmbăta și duminica. L-am chemat odată, era la o petrecere, a lăsat tot și a venit. Și noapte merge cu mine, dacă e nevoie. Domnul Cojocari, persoana cea mai controversată, are alte atribuții acum. V-aș ruga pe dumneavoastră și pe oricine să semnaleze un abuz făcut de domnul Cojocari de când sunt eu primar. Vă asigur că ar avea probleme cu mine, dacă ar fi așa. Doamna Junie e un om foarte harnic, care face treabă foarte bună. Consilierul meu, domnul Dorel Borza e un om onest, valoros, competent, pe care l-am cunoscut pe când eram amândoi senatori”, a concluzionat primarul.

Imaginea, mai presus de orice

Deși a negat vehement că nu avea cunoștință despre tunul imobiliar dat primăriei, în cazul Seritim, dezvăluiri făcute în exclusivitate de PRESSALERT.ro și că angajați din primărie ar fi avut vreun amestec în toată afacerea, Robu a recunoscut că a transmis lichidatorului o scrisoare și că a înaintat o acțiune în instanță pentru anularea promisiunii de vânzare cumpărare. Mai mult, primarul a spus că nu a făcut acest lucru pentru a descurca, cu adevărat, ițele mecanismului prin care se pregătea un tun imobiliar de proporții, ci pentru… a-și salva imaginea.”Eu, după ce a început această discuție pe care dumneavoastră ați inițiat-o (PRESSALERT.ro – n.r) eu am semnalat, ca să nu ne aducă vreun prejudiciu, mai ales de imagine. Eu am transmis lichidatorului: reiterăm ideea că primăria l-a somat pe Silaghi să fie de acord cu dreptul de administrare, dacă e vorba de altceva, să anuleze tot. După aceea am mers în instanță, ca nu cumva să facă cineva abuz și să mă trezesc și eu pe acolo. Nu cred că am fost înșelat de angajați, că dacă aș crede asta i-aș da pe toți afară”.

Și licitațiile cu dedicației au fost supuse atenției opiniei publice, iar primarul a făcut un anunț-bombă. Primăria a desemnat deja un câștigător în cadrul licitației de la sala Olimpia, în mare secret, dar a refuzat să spună despre cine este vorba. PRESSALERT.ro a dezvăluit, la vremea respectivă, jocul care se face pentru ca un apropiat al Sandei Greblă, consiliera primarului, să fie declarat câștigător. Încă o dată informațiile noastre au fost confirmate, iar edilul a anunțat că numele câștigătorului va fi făcut public zilele următoare. „Uzanțele de licitare a unor astfel de spații au fost în primăria Timișoara la nivel de dou[ săptămâni. De ce trebuia licitație? Pentru că cineva ocupa ilegal acel spațiu de 10 ani. De ce nu am dat dezlegare să se semneze contractul.? Câștigătorul licitației s-a stabilit. Nu s-a făcut public pentru că a apărut că nu știu ce contract ar fi fost valabil de dinainte. Dacă este așa HCL de scoatere la licitație devine ilegală și nu are rost să se semneze un contract care ar fi ilegal. Așteptăm să se pronunțe Prefectura în acest sens”, a explicat Robu.

Tot în PREMIERĂ, pentru PRESSALERT LIVE, Robu a recunoscut că va candida pentru al doilea mandat de primar, spunând însă apoi, rapid, „dacă mă hotărăsc…”.

4 COMENTARII

  1. Dupa parerea mea dl-ul Robu este un om cu initiativa. Am avut placerea de a-l cunoaste in persoana. In ciuda faputului ca multi critica modul lui de prezentare a solutiilor, dragi concetateni, daca sunteti constienti ca sunt probleme, acceptati solutiile!! Sigur vor urma si comentarii contradictorii cu ceea ce am spus, dar consider ca o schimbare face bine acestui oras. Ganditi-va pe termen lung, nu numai ca acum sunt santierele deschise si ne deplasam cu viteza melcului. Sa nu uitam ca in orasele civilizate multe masini nu participa la traficul urban.(ele sunt folosite pentru deplasari extraurbane) Dar, mai avem multe de invatat, asa ca trebuie sa imbratisam obiceiurile vestice: de exemplu mersul cu bicicleta cat mai des.

  2. Atat am retiunut: „….La direcția economică este în continuare doamna Haracicu, pe care am amenințat-o că o dau afară, dar am iertat-o. Eu sunt un om mai iertător…”…….CATA MARINIMIE PE BANI PUBLICI !!! Da de ce nu-i iertator pe portofelu’ lui ????

  3. ” Vreau să scoatem la licitaţie un teren care întâmplător este în faţă la Optica, proprietate Bega Group. Vreau să-l scoatem la licitaţie, să nu stea în bălării, să încasăm bani şi să vină investiţi în Timişoara.” D-le primar (cu p mic), poate ati uitat dar deocamdata INCA AVETI DE RETROCEDAT TERENURI (CASTIGATE IN INSTANTA), CONFISCATE DE COMUNISTI ! DECI MAI INTAI ACHITATI-VA DE DATORII !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.