Medicului bănățean, acuzat de luare de mită în dosarul pensionarilor ilegale, i...

Medicului bănățean, acuzat de luare de mită în dosarul pensionarilor ilegale, i s-a pus SECHESTRU pe AVERE. Vezi numărul record de acuzații aduse

4
DISTRIBUIȚI

politia generice mascati descinderi 09_resize

Dosarul pensionărilor ilegale, în care sunt anchetați mai mulți medici din vestul țării și care s-a lăsat chiar și cu o demisie a unui senator liberal, este pe cale de a fi soluționat. Nu mai puțin de 291 de acuzații de luare de mită îi sunt aduse medicului Sebastian Telbis, considerat capul rețelei. Alături de el, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a finalizat cercetările şi a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Ungur Ioan sub aspectul săvârşirii a 8 infracţiuni de luare de mită și Cenda Ioan sub aspectul săvârşirii a 4 infracţiuni de luare de mită.

Conform Radio Reșița, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: „Inculpaţii Telbis Sebastian (medic expert al asigurărilor sociale, angajat al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin), Ungur Ioan Dorel (medic al Biroului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Caraş Severin, zona Caransebeş) şi Cenda Ioan Octavian (medic expert al asigurărilor sociale, angajat al Biroului de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii Caraş Severin, zona Oraviţa-Moldova Nouă-Bozovici) au primit diverse sume de bani şi alte foloase materiale de la diverşi pacienţi care s-au prezentat la cabinete pentru expertizarea capacității de muncă, în vederea obţinerii sau, după caz, prelungirii deciziei de pensionare pentru grad de invaliditate”.

Conform anchetatorilor, citați de Radio Reșița, în urma percheziţiilor efectuate la domiciliul, precum şi la cabinetele medicale unde medicul Sebastian Telbis îşi desfăşura activitatea, au fost identificate şi ridicate sume de bani în lei şi valută (107.915 euro, 480 lire sterline, 4.120 USD şi 52.644 lei), sume ce au fost indisponibilizate.


Totodată, au fost identificate 2 carnete cec emise de o bancă din Austria, având solduri de 137.178 euro, respectiv 41.041 euro.

„Având în vedere sumele mari de bani care au fost găsite și ridicate de la inculpat, precum și numărul imobilelor, proprietatea sa și a rudelor sale, pe care nu le poate justifica, precum și faptul că nu a făcut dovada că ar fi realizat venituri și din alte activități licite, în cauză s-a apreciat că sunt aplicabile dispoziţiile art. 1121 Cod penal privind confiscarea extinsă şi asupra celorlalte sume de bani (aprox. 300.000 euro) și imobile indisponibilizate (bunurile imobile au fost evaluate conform prețului de piață, constatându-se că cele 8 apartamente și case au o valoare de 490.000 euro, cele 8 terenuri o valoare de 165.000 euro, iar cele 4 garaje o valoare de 25.000 euro, deci o valoare totală de aprox. 685.000 euro). S-a constatat, astfel, că valoarea bunurilor dobândite de către inculpat, într-o perioadă de 5 ani înainte de săvârşirea infracţiunilor, depăşeşte în mod vădit veniturile obţinute de acesta în mod licit. Ca atare, în cauză s-a instituit măsura confiscării extinse asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpatului în valoare totală de aprox. 1.000.000 euro”, se arată în probatoriu.

De asemenea, a mai fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului şi asupra sumelor de 1.490 euro şi 2.925 lei ridicate în urma efectuării percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa inculpatului Ungur Ioan Dorel, precum şi a sumelor de 200 de euro şi 800 de lei ridicate cu prilejul percheziţiei efectuate la cabinetul medical al inculpatului Cenda Ioan, relatează Radio Reșița.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Arad, ca instanţă desemnată de către Curtea de Apel Timişoara, în temeiul dispoziţiilor art. 64 şi 76 din Codul de procedură penală.

 

4 COMENTARII

  1. dc nu se procedeaza asa cu toti ceilalti adik,parlamentari,guvernanti sefii din conducerea tuturor institutiilor de stat si privat sa vedeti cum in romania nu ar mai fi probleme cu criza sau cu saracia ,toti ar fi fericiti ma refer la oameni de rand

  2. De ce nu se procedeaza si in Timis, la fel? Credeti ca in Timis nu sint pensionari facuti pe banda? Si cum spunea si alin, mai sus, de ce nu si ceilalti?

  3. De ce nu se verifica si in Timis ca e o mafie de la doctori la director general la CASA DE PENSII TIMIS au fost facute sesizari numeroase la dir Caprariu da se face ca nu vede . Sper ca cineva sa i opreasca .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.