Pelerinaj impresionant la mormântul lui Arsenie Boca. Ce spun credincioșii despre „Sfântul...

Pelerinaj impresionant la mormântul lui Arsenie Boca. Ce spun credincioșii despre „Sfântul Ardealului”

2
DISTRIBUIȚI

manastirea prislop

Peste 5.000 de pelerini din toată ţara au asistat la slujba ţinută la hramul Manastirii Prislop, din judeţul Hunedoara.

Aici îşi doarme somnul de veci părintele Arsenie Boca, numit şi „Sfântul Ardealului”, şi oamenii au aşteptat ore în şir la rând să ajungă la mormântul lui, să se închine. Pelerinii au aşteptat în tăcere să ajungă la crucea lui, unde spun că găsesc alinare pentru suferinţele trupului şi ale sufletului.

La 82 de ani, Ghiorghita Mihaiu a venit din Bihor, iar cei doi kilometri până la mormânt i-a strabatut cu ajutorul nepoţilor.


„Credinţa m-a ajutat până acum în viaţă şi cred că după ce mă rog la mormântul părintelui Arsenie Boca o să am puterea să mă lupt cu bătrâneţea şi boala”, a spus bătrâna.

Cu speranţa că rugăciunile îi vor ajuta să treacă peste necazuri, soţii Andreici au venit din Sibiu, împreună cu gemenii lor de doi ani. „Ani în şir am încercat să avem copii şi rugăciunile ni s-au îndeplinit după ce am venit la mormântul părintelui Arsenie Boca. După ce s-au născut copiii am promis că vom veni la fiecare hram şi la fiecare comemorare a părintelui aici la Prislop să mulţumim pentru darul pe care ni l-a făcut”, a spus Ioan Andreici.

La plecare, fiecare pelerin a primit cate un pachet cu merinde pentru drum.

Mănăstirea Prislop are două hramuri, unul în 8 mai, când e sărbătorit Sfântul Ioan Evanghelistul, ocrotitorul spiritual al lăcaşului, iar al doilea în 14 septembrie, de Ziua Crucii. Data de 28 noiembrie e considerată de asemenea o zi importantă pentru pelerinii care ajung la Prislop, fiind ziua trecerii în nefiinţă a părintelui Arsenie Boca, înmormântat în cimitirul mănăstirii.

2 COMENTARII

  1. Astia din vest nu prea sunt credinciosi. Sa ia exemplu de la sudisti si moldoveni cum se participa la un hram, la inchinarea la moaste sau la luat agheasma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.