Președintele Băsescu, aşteptat la sfârşitul săptămânii la Arad şi Timişoara. Cine l-a...

Președintele Băsescu, aşteptat la sfârşitul săptămânii la Arad şi Timişoara. Cine l-a invitat

0
DISTRIBUIȚI

Traian-Basescu2

Preşedintele Traian Băsescu este aşteptat, sâmbătă, la Arad, la un târg de educaţie şi locuri de muncă, la invitaţia fostului lider al PDL Arad Gheorghe Seculici, a cărui fiică îl are ca naş pe şeful statului, iar duminică el este aşteptat la Timişoara, la o dezbatere a Fundaţiei Mişcarea Populară.

Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, a declarat că instituţia organizează, la sfârşitul acestei săptămâni, un târg de educaţie şi locuri de muncă, la care a fost invitat şi preşedintele Traian Băsescu, transmite Mediafax.

Potrivit lui Seculici, şeful statului şi-a confirmat prezenţa la Arad sâmbătă, de la ora 15.00, urmând să viziteze târgul, în cadrul căruia va participa şi la o dezbatere pe probleme de educaţie şi economie.

Vizita este organizată cu sprijinul Fundaţiei „Mişcarea Populară”, iar preşedintele Partidului Mişcarea Populară Arad, Florin Remeţan, a declarat pentru Mediafax că Băsescu va fi întâmpinat de membri şi simpatizanţi atât ai fundaţiei, cât şi ai partidului.

„Având în vedere că partidul nostru are o relaţie strânsă cu fundaţia, cea care a stat la baza Mişcării Populare, e firesc să fim prezenţi la un eveniment organizat de fundaţie. Vom fi prezenţi membri şi simpatizanţi care îl vom întâmpina pe şeful statului şi vom vizita împreună târgul”, a spus Remeţan.

Traian Băsescu este naşul de cununie al primarului Aradului, Gheorghe Falcă, acesta fiind căsătorit din 2002 cu fiica lui Gheorghe Seculici, pe atunci lider judeţean al PDL.

Vineri şi sâmbătă, CCIA va organiza, la Expo Internaţional Arad, târgul de educaţie şi locuri de muncă EDU2JOB, aflat la prima ediţie.

„Este un eveniment cu profil generalist, adresându-se mai multor domenii de activitate şi oferind numeroase oferte de educaţie.


Expozanţii vor pune la dispoziţie un număr impresionant de locuri de muncă şi oferte de educaţie, atât pentru ţara noastră, cât şi pentru străinătate. Vor participa angajatori de top, universităţi de elită, licee de renume, care vor pune la bătaie oportunităţi atractive pentru publicul vizitator”, a declarat Gheorghe Seculici.

La târg şi-au anunţat prezenţa peste 30 de companii, 20 de facultăţi aparţinând unor universităţi din vestul ţării, 30 de licee, precum şi consultanţi care vor prezenta celor interesaţi ofertele internaţionale de locuri de muncă şi educaţie.

Duminică, la invitaţia Fundaţiei Mişcarea Populară, şeful statului este aşteptat la o dezbatere la Timişoara, alături de Elena Udrea, Emil Boc şi Marian Preda.

Preşedintele PMP – filiala Timiş, Radu Lambrino, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că Fundaţia „Mişcarea Populară” l-a invitat pe preşedintele Traian Băsescu să participe la o dezbatere care va avea loc la Timişoara, duminică, la Centrul Regional de Afaceri.

„Preşedintele Traian Băsescu este invitat de Fundaţia «Mişcarea Populară» să participe la o dezbatere pe tema «Continuarea modernizării statului pe domeniile educaţie, sănătate şi administraţie publică. Dezbaterea va avea loc la Centrul Regional de Afaceri, unde sunt aşteptaţi să participe sute de oameni, inclusiv din zona societăţii civile”, a declarat Radu Lambrino.

Potrivit sursei citate, la dezbatere sunt invitaţi să participe şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, deputatul Elena Udrea şi decanul Facultăţii de Sociologie din cadrul Universităţii Bucureşti, Marian Preda.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la Cotroceni, că Fundaţia Mişcarea Populară i-a transmis o invitaţie la dezbateri, în perioada următoare, pe trei teme: continuarea reformei statului în sănătate, educaţie şi administraţie publică, el dând asigurări că va participa la aceste dezbateri.

„Sunt exact teme europene, teme care ne sunt reclamate a le aduce la îndeplinire şi sunt în diverse stadii. Sau integrarea tinerilor în piaţa muncii prin crearea de noi locuri de muncă, investiţii şi creştere economică – este o altă temă. Cred că e de mare interes pentru tineret această a doua temă. Sau reforma clasei politice, statul de drept şi lupta împotriva corupţiei. Vă asigur că voi participa la aceste dezbateri organizate de Fundaţia Mişcarea Populară. Şi vreau să fie foarte clar, le consider teme de interes public şi preşedintele îşi va exprima punctul de vedere pe aceste teme, mai ales că au fost şi temele mele în timpul mandatelor”, a afirmat şeful statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.