LIVE TEXT Alianța politică PSD – PPDD l-a MAZILIT pe vicepreședintele PNL,...

LIVE TEXT Alianța politică PSD – PPDD l-a MAZILIT pe vicepreședintele PNL, Marian Vasile. Noul vicepreședinte a depus jurământul FOTO

1
DISTRIBUIȚI

cjt03_resize

Lupta politică se ascute și în Consiliul Județean Timiș. La ședința extraordinară de astăzi, social-democrații, alături de PP-DD, vor încerca să îl înlocuiască pe vicepreședintele liberal, Marian Vasile, cu pepededistul Florian Zanfir. După ruperea alianței cu PNL, PSD s-a reorientat spre o nouă majoritate politică, atât în consiliul local, cât și în cel județean, pentru a-i înlocui pe liberalii cu funcții înalte. Deși a amenințat chiar și cu plângeri penale, primarul Nicolae Robu nu a reușit să-i sperie pe pesediștii care vor cu orice preț să îi ducă pe liberali în opoziție, acolo unde, de fapt, au și anunțat că vor fi, după ruperea USL.

UPDATE 12:38 În finalul ședinței, Florian Zanfir a fost invitat să depună jurământul, iar apoi a adăugat că “voi face tot ce este posibil, mai ales în ideea că sunt un politician nou și încerc să vin cu un suflu nou, să promovăm și să finalizăm acele proiecte care sunt în binele locuitorilor din județ”.

UPDATE 12:11 Liberalul Marian Vasile a mers la ședința de plen a CLT și spune că demiterea sa din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş s-a făcut cu un viciu de procedură și că va acționa CJT în instanță.

UPDATE 12:10 Florian Zanfir a fost ales vicepreședinte al CJ Timiș, după ce toți cei 20 de consilieri județeni prezenți au votat „pentru”.

(Foto: Adrian Pîclișan)

UPDATE 11:51 Consilierii județeni au intrat, din nou, în cabină, pentru a vota dacă sunt sau nu de acord ca Florian Zanfir să fie ales vicepreședinte al CJ Timiș.

UPDATE 11:47 Cei 20 de consilieri județeni au votat pentru schimbarea din funcție a lui Marian Vasile.  În acest moment se fac propunerile pentru ocuparea funcției. PP-DD l-a propus ca vicepreședinte pe Florian Zanfir.

UPDATE 11.39 Cei 20 de consilieri județeni rămași în sală au au fost de acord ca Marian Vasile să fie schimbat din funcție.


În acest moment, consilierii județeni votează pe rând, într-o cabină, schimbarea acestuia din funcție. Votul este secret.

UPDATE 11:37 Consilierul județean PNL, Liviu Cocean: “Vom face o opoziție constructivă pentru județul Timiș. V-am ajutat și per dumneavoastră când am fost în alianță să ajungeți președinte, nu cred că toți colegii PSD au tras la fel ca noi în campanie, am fost loiali. Vă doresc mult succes la putere”.

UPDATE 11:33 Consilierii județeni PNL și PDL nu au dorit să voteze punctul care prevede schimbarea vicepreședintelui Marian Vasile și au ieșit din sală. “Vă ascundeți impotența în spatele acestui circ, nu ați făcut nimic pentru județul ăsta. Noi nu vrem să participăm la acest circ”, a spus pedelistul Traian Lalescu înainte de a ieși din sală.

UPDATE 11:29 Marian Vasile a fost lăsat să vorbească. “A venit momentul pe care îl prevedeam de mult. Este interesantă această lipsă de fair-play pentru că s-a făcut convocarea ședinței în lipsa mea, dar și a domnului Robu, fiind plecați în interes de serviciu în străinătate. Nu-i nimic, mergem mai departe, viața este frumoasă. Voi rămâne același tip optimist, voi lucra pentru comunitate”, a spus Marian Vasile.

UPDATE 11:25 Toți consilierii județeni sunt prezenți la ședință. Titu Bojin a dorit să supună la vot ordinea de zi, dar Marian Vasile, vicepreședintele CJ Timiș, l-a întrerupt pentru că a dorit să spună câteva cuvinte. Bojin nu l-a lăsat pe motiv că înainte trebuite votată ordinea de zi. “Lăsați-l să vorbească!”, a strigat consilierul județean Traian Lalescu. După mai multe discuții contradictorii, ordinea de zi a fost supusă la vot.

UPDATE 11:10 Liniște în Sala Multifuncțională unde are loc ședința extraordinară a CJ Timiș cu câteva minute înainte de începerea sa. La ora 11.00 și-a  făcut prezența în sală Liviu Cocean, președintele TNL Timiș, care a venit îmbrăcat cu un tricou alb pe care scrie “Fă-te frate cu dracu (PSD) ca să treacă Ponta” și “PSD + PC + UNPR = Întoarcerea la comunism”.

cocean

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.