Băsescu: Niciodată nu am avut cu fratele meu vreo discuţie cu privire...

Băsescu: Niciodată nu am avut cu fratele meu vreo discuţie cu privire la sprijinirea lui Sandu Anghel în procese

0
DISTRIBUIȚI

Traian-Basescu2Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi, la Palatul Cotroceni, că niciodată nu a avut cu fratele său vreo discuţie cu privire la sprijinirea lui Sandu Anghel (n.r. Bercea Mondial) în procesele pe care le avea, scrie Mediafax. „Niciodată nu am avut cu fratele meu vreo discuţie cu privire la sprijinirea domnului Sandu Anghel în procesele pe care le avea. Există suspiciunea intervenţiei mele în derularea justiţiei în acest caz sau cel puţin aşa a fost lansată public aseară. De aceea fac un apel public la orice poliţist, orice procuror şi orice judecător care a fost implicat în cazul lui Anghel Sandu: dacă a existat vreo intervenţie a mea pe această scară a anchetei, să o facă publică”, a spus președintele.

Șeful statului a recunoscut că știa varianta fratelui său încă de anul trecut, dar că alege să aibă încredere în soluția justiției.


„Eu cunosc varianta fratelui meu în acest caz încă de anul trecut, când mi-a spus că este şantajat. Nu o voi prezenta public pentru că nu sunt dispus să cred decât în varianta justiţiei, şi nu în a fratelui meu, pentru că într-un stat de drept varianta justiţiei este cea adevărată. Regret faptul că fratele meu s-a implicat într-un astfel de anturaj, cu consecinţele pe care le vedem. Sunt încrezător că justiţia va scoate la iveală adevărul. Nu voi face nicio intervenţie la nicio instituţie a statului pentru a-l proteja pe fratele meu. Dacă a făcut ceva ilegal, va trebui să răspundă în faţa legii. Lucrul pentru care îl acuz deocamdată este anturajul în care a intrat”, a mai spus președintele.

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a spus joi dimineaţă, când a ieşit din curtea casei sale, că preşedintele ştia despre cazul lui Bercea Mondial, aşa cum „ştia toată ţara” şi că nu s-a intervenit la el pentru eliberarea acestuia. „Este o mare eroare sau să-i spun răutate să amesteci preşedintele ţării într-o asemenea problemă (…) Este interpretarea lor că eu zic că preşedintele ştie. Preşedintele ştie despre un asemenea caz, cum să nu ştie. Ştia toată ţara şi să nu ştie preşedintele despre cazul Bercea Mondialu?”, a spus Mircea Băsescu.

Întrebat dacă a vorbit cu fratele său de când a început acest scandal, Mircea Băsescu a spus: „Am vorbit, bineînţeles că este supărat, este foarte supărat. Este extraordinar de urât din partea postului Antena 3 că nu ne-a răspuns la telefon în timpul emisiunii şi că încerarcă să arunce, să amestece în mocirla asta creată de ei preşedintele ţării”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.