Metoda INCREDIBILĂ prin care înșela clienții, dar și statul, avocatul bănățean care...

Metoda INCREDIBILĂ prin care înșela clienții, dar și statul, avocatul bănățean care a provocat prejudicii de milioane de euro

1
DISTRIBUIȚI

justitie

Avocatul Lucian Cristian Teodor, din Caransebeș, a fost reclamat încă din aprilie anul trecut la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București de către omul de afaceri Ion Pietraru, patronul Ecolemn Product SRL. Numărul celor înșelați este atât de mare, însă, încât s-au constituit într-o asociație cu număr de membri în continuă creștere. Lucian Cristian Teodor, care a făcut bani frumoși din avocatură, având numeroase proprietăți în Caransebeș și Timișoara, a intrat în vizorul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de apel București.

Anchetatorii care au descins ieri la Caransebeș, venind de la București, investighează falsurile realizate de Teodor și de soția sa, care își furau în modul cel mai ordinar clienții. Ani de zile la rând cei doi soți au cerut sume mari de bani, cash, ca să achite diverse taxe de timbre în procesele ce le aveau clienții lor, însă banii nu îi mai plăteau, depunând la dosar chitanțe sau recipise falsificate de ei pe calculator.

”Teodor mi-a fost avocat din 2005. La o expropriere, acțiune cu CNADNR mi-a cerut 214.000 de lei, taxa de timbru, iar ulterior am aflat că acțiunea era scutită de taxe judiciare”, a povestit Ion Pietraru.

Înleșa atât statul, cât și clienții

În diverse procese avocatul Teodor a procedat la fel.


”Prin astfel de falsuri, avocatul meu mi-a creat un prejudiciu de 450.000 de lei, și în egală măsură a prejudiciat și statul român cu 350.000 de lei”, a mai relatat omul de afaceri. Pietraru povestește că avocatul Lucian Cristian Teodor și-a pus la punct o ”rețetă” după care își înșela clienții: cerea pentru taxele judiciare totdeauna sumele cash, plătea la Serviciul Impozite al Primăriei Caransebeș sau la Trezorerie sume ridicol de mici (câțiva lei), apoi falsifica chitanța obținută, trecând o sumă mai mare, prin adăugarea altor cifre, iar falsul în depunea la dosar, în instanță.

De exemplu, în cazul SC Bambus Trans Forest SRL (alt păgubit), pentru taxa de timbru care trebuia să însumeze într-un dosar 32.562 de lei, a plătit în realitate 32 de lei, iar în alt dosar, din taxa de 27.850 de lei a achitat doar 27 de lei, restul cifrelor fiind completate pe calculator, la birou.

Asociația victimelor are tot mai mulți membri

Anul trecut în data de 4 aprilie, Ion Pietraru l-a reclamat pe avocat și pe soția lui pentru falsificarea taxelor judiciare de timbre și a recipiselor de cauțiune, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. ”Pe soția lui am prins-o cu recipise de cauțiune la CEC Bank. Ele trebuiau să fie în seif la Judecătorie”, a mai spus Pietraru. Până anul acesta a mai făcut două reveniri la dosar, pentru că nu s-a întâmplat nimic. ”Acum o săptămână și jumătate am fost în audiență la procurorul general”, a mai arătat păgubitul.

Omul de afaceri Ion Pietraru a pus bazele unei asociații a păgubiților de către fostul său avocat. Asociația Clienților Păgubiți de Cabinetul de Avocatură Lucian Cristian Teodor și Asociații numără deja 12 victime ale avocatului, prejudiciul fiind de milioane de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.