Noi date despre zborul MH370: Avionul era „foarte probabil” pe pilot automat...

Noi date despre zborul MH370: Avionul era „foarte probabil” pe pilot automat atunci când s-a prăbuşit

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-287619588">

avion-malaysia-cautare-cnn

Avionul care efectua zborul MH370 Malaysia Airlines, dispărut de pe radare fără urmă pe 8 martie cu 239 de persoane la bord, era „foarte probabil” pe pilot automat atunci când s-a prăbuşit în Oceanul Indian, la terminarea carburantului, a declarat joi vicepremierul australian.

„Putem spune, cred, că este foarte probabil că avionul era pe pilot automat. Altfel nu ar fi trasat traiectoria foarte regulată care a fost identificată cu ajutorul datelor prin satelit”, a declarat Warren Truss, a cărui ţară coordonează căutările în Oceanul Indian.

„În ceea ce priveşte traseul avionului spre Oceanul Indian, credem că avionul s-a aflat pe pilot automat până în momentul în care a rămas fără carburant”, a adăugat directorul Biroului australian pentru securitate aeriană.

Zborul MH370, care asigura legătura între Kuala Lumpur şi Beijing, cu 239 de persoane la bord, şi-a schimbat brusc traseul la o oră după decolare şi a întrerupt orice comunicare cu turnul de control.

Niciun fragment al avionului nu a fost descoperit, în pofida unor operaţiuni ample de căutare, care au transformat dispariţia zborului MH370 într-unul dintre cele mai mari mistere ale aviaţiei moderne.

Potrivit datelor înregistrate de sateliţi, aparatul ar fi zburat spre sudul Oceanului Indian şi s-ar fi prăbuşit în mare după ce a rămas fără carburant.

Autorităţile australiene au anunţat că operaţiunea de căutare a avionului se va muta mai la sud, de-a lungul unui arc restrâns identificat ca cel mai probabil locul în care a ajuns Boeingul 777.

O analiză recentă a datelor înregistrate de satelit a permis delimitarea unei suprafeţe de 60.000 de kilometri pătraţi, în sudul Oceanului Indian, unde operaţiunile de căutare vor începe în august şi ar putea dura până într-un an.

Căutările s-au concentrat anterior asupra unei zone din largul coastei Perth, unde au fost detectate semnale acustice asemănătoare cu cele emise de cutiile negre.

În pofida căutărilor, nu a fost descoperit niciun fragment aparţinând avionului, iar anchetatorii cred că, cel mai probabil, semnalele nu proveneau de la cutiile negre ale aeronavei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.