ÎNTÂLNIRE Obama – liderii ţărilor est-europene: Preşedintele SUA propune un miliard de...

ÎNTÂLNIRE Obama – liderii ţărilor est-europene: Preşedintele SUA propune un miliard de dolari pentru un plan de securitate în Europa de Est

0
DISTRIBUIȚI

obama-looks-angry

Preşedintele american, Barack Obama, a propus, marţi, la Varşovia un miliard de dolari pentru dislocarea de noi forţe americane, terestre, aeriene şi navale, în Europa de Est, preocupată de criza ucraineană.

Preşedintele american a reafirmat încă de la sosirea sa, la Varşovia, că angajamentul american în Europa de Est, îngrijorată de criza ucraineană, este „sacrosanct”.

„Angajamentul nostru în securitatea Poloniei şi în cea a aliaţilor noştri din Europa Centrală şi de Est este un element esenţial al propriei noastre securităţi şi este sacrosanct”, a declarat Obama, după ce s-a întâlnit cu piloţi şi militari polonezi şi americani pe aeroportul de la Varşovia.

Barack Obama a sosit marţi dimineaţa la Varşovia, prima etapă a turneului său în Europa, în cadrul căruia va participa la un summit G7 la Bruxelles şi la ceremonii de marcare a 70 de ani de la Debarcarea din Normandia.


La întâlnirea cu șefii de stat din Europa de Est a participat și președintele Traian Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.