Operațiune de amploare a polițiștilor de investigare a fraudelor la Lugoj. Ce...

Operațiune de amploare a polițiștilor de investigare a fraudelor la Lugoj. Ce suspiciuni de evaziune fiscală există UPDATE Câte sancțiuni au fost aplicate GALERIE FOTO

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-581335123">

fraudaPoliţiştii timişeni de investigare a fraudelor efectuează controale la agenţii economici din Lugoj, în cadrul unei acțiuni menite să prevină şi să combată evaziunea fiscală. La acţiune participă şi reprezentanţi ai I.T.M., O.P.C. dar şi ai Poliţiei Locale Lugoj.

Sunt vizați mai mulţi agenţi economici din pieţe şi centre comerciale. ”Echipele de control verifică respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitară, dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea, concordanţa între stocurile criptice şi faptice, documentele de provenienţă a mărfurilor, respectarea prevederilor legale în întocmirea documentelor fiscale şi contabile, respectarea condiţiilor de depozitare şi comercializare a mărfurilor alimentare, precum şi verificarea situaţiei contractuale a angajaţilor”, a declarat Ancuța Morariu, ofițerul de presă al Poliției Timiș. Se verifică, de asemenea, respectarea legislaţiei în domeniul transportului de mărfuri, fiind amplasate mai multe filtre rutiere pe raza Lugojului.

Poliţiştii de investigare a fraudelor au efectuat controale la 48 de agenţi economici din municipiul Lugoj. La finalul acțiunii au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 110.000 de lei, fiind indisponibilizate ţigarete, legume, produse cosmetice şi articole de îmbrăcăminte, în valoare totală de 5.000 de lei.

”Au fost întocmite și trei dosare penale, unul pentru contrabandă şi două dintre acestea pentru efectuarea de acte de comerţ cu produse care purtau însemnele unei mărci înregistrate fără acordul titularului”, a mai arătat Ancuța Morariu, purtătorul de cuvânt al Poliției Timiș.

Astfel, un bărbat de 52 de ani din Lugoj a fost depistat de poliţişti în piaţa George Coşbuc în timp ce oferea spre vânzare 3.500 de ţigarete de contrabandă.

Într-un complex comercial au fost identificaţi doi agenţi economici care ofereau spre vânzare articole vestimentare şi încălţăminte contrafăcute.

2 COMENTARII

  1. Penibil. Altceva cei de la investigarea fraudelor nu mai fac, decat sa verifice niste magazine mici in marea metropola Lugoj ca in Timisoara au starpit toata infractionalitatea si au trecut la alt nivel.
    La investigarea fraudelor sunt numai personalitati, incepand cu sefii de care se stie prin tot judetul ce fel de oameni „corecti” sunt!
    vai si amar de tara asta ce fac din ea niste starpituri corupte si asta se intampla ca le permitem noi care traim si nu facem nimic.
    bravo politie romana, bravo ipj timis, bravo politai de la investigarea fraudelor! sunteti cei mai buni. In Timis vin cei din alte judete sa va ia infractorii la intrebari, ca de voi sunteti ocupati sa dati amenzi la niste babe prin piete, BRAVO ……

  2. Politia verifica TVA intracomunitara, respectarea prevederilor legale in intocmirea documentelor fiscale si contabile.Oare se pricep, acestea sunt atributiile lor?
    Sa ne fereasca dumnezeu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.