Timişoara va avea, în premieră națională, un cimitir Hi-Tech, cu bază de...

Timişoara va avea, în premieră națională, un cimitir Hi-Tech, cu bază de date electronică și dotări moderne. Ce plan are viceprimarul Traian Stoia

0
DISTRIBUIȚI

cimitirTimișoara este orașul premierelor, iar acest lucru tebuie să fie valabil pentru toate domeniile. Viceprimarul Traian Stoia are în plan să îi convingă pe consilierii locali că în urbea de pe Bega este nevoie de un cimitir nou. Dar nu orice fel de cimitir, ci unul modern, cu tehnologii de ultimă oră, cum numai în statele dezvoltate s-a mai văzut. Demersurile pentru amenajarea unui nou cimitir la Timişoara merg ca la carte, a informat astăzi viceprimarul Traian Stoia. „Acum o lună spuneam că Timişoara are stringentă nevoie de realizarea unui nou cimitir. Sunt următorii paşi: Serviciul Banca de Date Urbană şi Cadastru şi Biroul Terenuri confirmă statutul terenului propus şi aprobat prin PUG la ieşire înspre Jimbolia.


Al doilea pas este ca Direcţia Patrimoniu să întocmească un proiect pentru realizarea unui nou cimitir municipal. Se vorbeşte, la punctul trei, după aprobarea în plenul consiliului local, se face proiectul tehnic şi, la punctul patru, se face licitaţia. În momentul în care se votează PUG-ul, proiectul de HCL nu mai e necesar şi se trece direct la realizarea proiectului tehnic. Există o serie de funcţiuni necesare satisfacerii serviciilor necesare persoanelor participante la ceremonie –drumuri, căi de acces, loc de reculegere, magazin de profil, construire de capelă, casă funerară, sală de priveghi, camere frigorifice, sediu administrativ, inclusiv vestiare, birouri, magazii, grup sanitar”.

Viceprimarul mai spune că „odată cu construirea acestui cimitir se va construi şi un sistem de date computerizat cu o bază de date privind ocuparea acestora. Sistemul va asigura creşterea veniturilor primăriei, clarificarea situaţiei juridice a terenurilor şi parcelelor amenjărilor din incinta cimitirului, urmărirea serviciilor defăşurate. Necesitatea unui nou cimitir se leagă de lipsa locurilor din celelate, dar şi de faptul că vechile cimitire nu mai corespund standardelor”. Practic, după obţinerea aprobărilor enumerate mai sus, problema va fi rezolvată în CLT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.