Regizorul Radu Afrim și actrița Maia Morgenstern au ridicat publicul de teatru...

Regizorul Radu Afrim și actrița Maia Morgenstern au ridicat publicul de teatru în picioare

0
DISTRIBUIȚI

MuzicaTeatrului-9

Radu Afrim a ridicat Sala Mare a Naționalului timișorean în picioare. Oamenii au plâns, au râs, au aplaudat la final până nu și-au mai simțit mâinile, la spectacolul ”Hei Iu Iu nu Hey You You”, un concert de remix-uri după piesele Mariei Tănase , pe muzica lui Vlaicu Golcea. Vineri seara a fost una muzicală la Timișoara  în cadrul FEST – FDR 2014 ( festivalul European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Românești). Una în care emoțiile au copleșit, și în care Maia Morgenstern a avut o prezență magistrală.

Spectacolul Hai Iu Iu Nu Hey You You s-a născut la început de septembrie, anul trecut, la Gala Tânărului Actor – HOP de la Costineşti, organizată de UNITER, şi este rezultatul unui atelier de creaţie intitulat „Maria Tănase – 1913-2013”, coordonat de muzicianul Vlaicu Golcea şi desfăşurat pe parcursul a patru zile.


”Radu Afrim şi Vlaicu Golcea au transformat omagiul adus de o parte dintre concurenţii de la HOP marii cântăreţe Maria Tănase, singura artistă care a valorificat cântul românesc popular autentic, într-un spectacol de sine-stătător care este, deopotrivă, o adevărată aventură muzicală şi un îndrăzneţ dialog între trecut şi prezent”, arată Codruța Popov, secretarul literar al naționalului Timișorean.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.