Motivele pentru care tribunalul a decis arestarea lui Ianăş Roşeţi în dosarul...

Motivele pentru care tribunalul a decis arestarea lui Ianăş Roşeţi în dosarul de corupţie. Concluzia DEVASTATOARE a instanţei UPDATE Decizia Curții de Apel Timișoara

2
DISTRIBUIȚI

roseti retinut 1

Tribunalul Timiș a motivat decizia de arestare a lui Ianăș Roșeți, directorul Direcției pentru Administrarea Domeniului Public și Privat din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin, care a fost prins în flagrant după ce a primit șpagă 9.000 lei, o ultimă tranșă dintr-o șpagă totală de 8.000 euro pentru mai multe contracte de deszăpezire. Referindu-se la declarația dată de acesta în faţa instanței, judcătorul a reţinut că omul de încredere al lui Sorin Frunzăverde a afirmat că „nu a primit niciodată sume de bani de la denunţător şi că nu are cunoştinţă despre suma de bani găsită cu prilejul percheziţiei la domiciliul său. Menţionează că, în după amiaza zile de 02 07 2014  a dormit, fiind trezit de venirea organelor de anchetă. Menţionează că  în această zi nu a fost vizitat de denunţător la  locuinţa sa din Teregova şi că  nu are o explicaţie cu privire la găsirea sumei de 9000 lei care a servit flagrantului în locuinţa sa, fiind posibil să fie pusă  de muncitorii care efectuează lucrări.  În apărarea sa acreditează ideea că, persoana denunţătore  a desfăşurat acţiuni provocatoare cu scopul de a-l incrimina”.

Instanţa a constatat că  afirmaţia lui Roşeţi deorece probele de la dosar se coroborează şi dovedesc cele susţinute de acuzare. Ba mai mult judecătorul a reţinut faptul că ” inculpatul, deşi are funcţia de director executiv al DADPP a judeţului CS, cea mai înaltă funcţie, potrivit statului de funcţii, nu a fost în măsură să indice care este procedura care se urmează in cazul atribuirii  directe a contractelor , care sunt membrii comisiei de selecţie a ofertelor, dacă la procedura de selecţie a ofertelor au participat şi alte societăţi comerciale.   Acest  aspect conduce , fie la opinia că, această procedură nu a fost utilizată decât formal, fie că inculpatul evită a nominaliza  persoane care ar putea fi trase la răspundere pentru  modul de atribuire a contractelor şi care ar putea confirma ipoteza acuzării”.

De asemenea, Tribunalul Timiş a decis arestare lui Roşeţi pe motiv că „activităţile ilicite  care se reproşează inculpatului sunt de o gravitate crescută, nu atât prin prisma sumelor de bani ce ar constitui obiectul mitei, ci al valorilor sociale lezate,  a modalităţii de operare care evidenţiază un pericol  cu privire la   corecta dezvoltarea a infrastructurii în întreaga  comunitate  locală şi cu privire la  calitatea lucrărilor de reabilitate şi întreţinere a drumurilor, acestea fiind şi în prezent intr-o starea de deteriorare inacceptabilă într-o ţară  din secolul XXI.  De asemenea gravitatea reiese şi din starea de neîncrederea pe care a dezvoltă săvârşirea acestor infracţiuni  în rândului cetăţenilor  care  se aşteaptă de la funcţionarii publici  să manifeste diligenţă cu privire la gestionarea banilor public, să asigure întreţinerea corespunzătoare şi calitativă a drumurilor.Nu în ultimul rând gravitatea crescută reiese din desfăşurarea in timp a acestui tip de infracţiuni, dar şi din  existenţa unor date care conduc la opinia că astfel de acte nu sunt singulare în activitatea inculpatului (…) Pe de altă parte, ancheta penală  a evidenţiat indicii cu privire la  încheierea de contracte,  in acelaşi mod ,  de alte  societăţi comerciale.


În condiţiile în care, apare evident că şi administratorii sau asociaţii acestor societăţi comerciale  sunt pasibili de sancţiune,  se poate considera că eventuala lăsare in libertate a inculpatului va fi de natură a încuraja  o conduită de nerecunoaştere, bazată pe clemenţa organelor judiciare”

Contestaţia directorului Roşeţi la decizia de arestare a sa va fi judecată, miercuri, de Curtea de Apel Timişoara.

UPDATE Contestația depusă de avocații apărării a fost respinsă de către magistrați. Roșeți urmează să rămânp în arest până pe 1 august.

2 COMENTARII

  1. Potrivit DNA, în sarcina deputatului Cornel Sămărtinean, director al Aeroportului Internațional "Traian Vuia" Timișoara (A.I.T.) la data comiterii faptelor, este cercetat pentru infracțiunile concurente de abuz în serviciu în formă continuată (d

    Un sincer BRAVO pentru judecator:”existenţa unor date care conduc la opinia că astfel de acte nu sunt singulare în activitatea inculpatului”,” se poate considera că eventuala lăsare in libertate a inculpatului va fi de natură a încuraja o conduită de nerecunoaştere, bazată pe clemenţa organelor judiciare”,sper ca dosarul”Aeroportul” sa aiba acelasi judecator !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.