EXCLUSIV Omul de încredere al lui Sorin Frunzăverde, Ianăș Roșeți, prins de...

EXCLUSIV Omul de încredere al lui Sorin Frunzăverde, Ianăș Roșeți, prins de DNA în flagrant de luare de mită UPDATE 4 Declarația după reținere GALERIE FOTO şi VIDEO

17
DISTRIBUIȚI

ianas roseti 1

 

Procurorii și polițiștii de la DNA Timișoara l-au prins, astăzi, în flagrant, în timp ce lua mită pe unul dintre oamenii de încredere ai președintelui Consiliului Județean Caraș Severin, Sorin Frunzăverde – Ianăș Roșeți, directorul Direcției pentru Administrarea Domeniului Public și Privat din cadrul consiliului județean. Prin direcția acestuia treceau practic toate contractele importante ale instituției – de la amenajarea de drumuri și până la deszăpeziri. Roșeți este de asemenea extrem de apropiat de vicepreședintele CJ Caraș Severin, Ionesie Ghiorghioni și este considerat omul cheie în distribuţia fondurilor publice din judeţ.

Conform primelor informații, Ianăș Roșeți a fost prins în flagrant când primea 9.000 lei de la un mituitor ca șpagă pentru un contract atribuit, suma totală pretinsă fiind de 8.000 euro. Flagrantul a fost făcut în locuința acestuia din Teregova. Aceasta a fost o nouă tranșă de bani, suma primită de angajatul consiliului județean reprezentând 10% din valoarea contractului.

Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla toate detaliile acestui caz.

UPDATE 1 Conform celei mai recente declarații de avere depuse pentru funcția de director executiv al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat a judeţului Caraş-Severin, Ianăș Roșeți deține în acest moment un total de 1.546 de metri pătrați de teren intravilan în Caransebeș și în comuna Teregova, suprafețe moștenite sau cumpărate, dar și 6 hectare de pădure în zona Teregova, obținute prin Legea 18. Tot în localitatea natală Roșeți are și o casă moștenită, în timp ce la Caransebeș a cumpărat un apartament în 2002 și o casă în 2007. La rubrica „bunuri mobile” apare doar un Tractor, cumpărat în 1992. Ianăș Roșeți are la bancă 117.396 lei, în depozite sau conturi curente.

Salariul său de funcționar public a fost, în ultimul an, de 34.237 lei, în timp ce soția sa, Maria, a adus în casă 19.277 lie, drepturi salariale de la Complexul de Servicii Sociale „Bunavestire” din Caransebeș. Soții Roșeți au făcut bani frumoși și din agricultură, cei doi adunând împreună, în 2013, aproape 260.000 de lei, conform ultimei declarații de avere a lui Ianăș Roșeți.

UPDATE 2 Ianăș Roșeț va fi adus în această seară la sediul DNA Timișoara, pentru audieri.

UPDATE 3 La ora 21,35, Ianăş Roşeţi a ajuns la sediul DNA Timişoara sub escortă.


„Nu sunt vinovat cu nimica. Nimic nu cunosc.  Nu ştiu cum au ajuns banii. A criculat multă lume pe la mine. Am muncitori”, a susţinut Roşeţi înainte de a fi dus la audieri.

UPDATE 4 La ora 01,40, Ianăș Roșeți a ieșit din sediul DNA Timișoara încătușat după ce pe numele său a fost emisă o ordonanță de reținere pe 24 de ore pentru luare de mită. Ascunzându-şi cătuşele cu o haină, Roşeţi a spus doar „nu am declarat nimic. Sunt nevinovat. Nu cunosc de unde au apărut bani. Nu au legătură (cu contractele de la Consiliul Judeţean Caraş Severin, n.a.)”. Suspectul a fost dus în arestul Poliţiei Timiş, urmând ca mâine să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă. Înainte de cei 9.000 lei primiţi în momentul flagrantului, Roşeţi a mai primit alţi 2.000 lei.


 

17 COMENTARII

  1. Potrivit DNA, în sarcina deputatului Cornel Sămărtinean, director al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara (A.I.T.) la data comiterii faptelor, este cercetat pentru infracțiunile concurente de abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale) şi conflict de interese.Audierile în acest dosar au început încă din săptămânile trecute, apărătorul unuia dintre cei care au dat declaraţii în faţa anchetatorilor, declarându-se intrigat de faptul că dosarul penal are număr de înregistrare încă din 2011 !!!

  2. Din documente a reieşit că ancheta DNA a fost declanşată după ce primele indicii au apărut în urma monitorizării lui Sămărtinean de către SRI pe un mandat de siguranţă naţională, care a fost declasificat şi acum se află la dosar.

  3. După ce au existat primele date că directorul aeroportului din perioada respectivă lucrează de zor ca să-i dea afară cât mai repede din spaţii pe chiriaşii cărora le expirau contractele pentru ca să ajungă la firma Trinvest Bakery, unde oficial apărea ca administrator Cristian Iga, vărul deputatului Alin Popoviciu, anchetatorii au continuat să le intercepteze convorbirile telefonice. Conform avocaţilor, cei trei au vorbit în clar între ei, în repetate rânduri, despre cum să acţioneze pentru ca spaţiile să fie cât mai rapid eliberate şi să fie ocupate de firma de casă. Practic, suspecţii, ca şi în cazul lui Mircea Băsescu, s-au autoincriminat prin discuţiile purtate şi interceptate de către investigatorii anticorupţie. Apărătorii au anunţat că vor face cereri pentru ca în dosar să fie realizată o expertiză, ei susţinând că prejudiciul invocat de DNA, 239.570,3 lei, nu ar fi unul real.

  4. Aveti dreptate domnilor aparatori,prejudiciul invocat de DNA- 239.570,3 lei,nu este real,el este de circa 4 milioane de euro !!!in 30 de luni de jaf,prin fapte de coruptie mult mai grave decat acest mizilic de spatiu !!!Asteptam primele masuri,nu ne intoxicati iarasi cu temutii aparatori,Matiut,Kovacs,care se leaga de chichite de procedura,amanari la nesfarsit !!!

  5. Roset este un bandit de ani de zile. Fiu`su conduce un bmw x6 iar fii`sa o decapotabila. Cata modestie si simplitate. Roset lua spaga pentru Ayatollah de la „magazinul” din vama Moldova Noua.

  6. Luați-l si pe Gheorghioni, ca doar a furat toată pădurea oamenilor din Bucova, a ras tot, nu mai vorbim de magariile financiare- stopaj la sursa, falsuri, licitatii trucate s.a.
    Roseti cu Ghiorghioni o sa vi-l dea pe tava pe ayatolahul județului Frunzaverde care mulgea pe oricine mișca ceva in acest județ sărăcit de astfel de indivizi.Acum mulgator a devenit Mocioalca cu finul Dragomir, alt prost de la Teregova.

  7. Era si timpul…Are in Caransebes o casa ca in filme.Copii au masini de lux (Mercedes si BMW X6) .Pai e evident:de unde atatia bani din salariile lor de bugetari.I-au orbit banii,au impresia ca traiesc in alta lume.Sper sa-i bage la racoare pe toti care merita,ca avem destiu aici la noi in Banat care si-au batut joc de tara si de oameni.

  8. DNA așteptăm un flagrant si pentru capi di tuti capi, judecătorul Ionescu, care pune hotii in libertate pe banda rulantă, nu contează probele, faptele, ci doar banii sa-i umple buzunarele!

  9. cand faceti curat si in timis, dna timisoara, cand ca vad ca va ocupati de arad , caras-severin dar cand de timis de baronii din timis, cand dna timisoara, cand?
    exista destui numai in cjt, ajutati de parchet si de instanta si consiliati de politisti, pe cand dna timisoara, cand

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.