Liberalul Palade îl face mincinos pe primarul Robu în scandalul trucării achiziţiei...

Liberalul Palade îl face mincinos pe primarul Robu în scandalul trucării achiziţiei publice pentru proiectele de reabilitare termică. Vezi ce dezvăluiri a mai făcut

2
DISTRIBUIȚI

nicolae robu 215

Liberalul Cristian Palade, administratorul Proiect C&A SRL, a infirmat declaraţiile făcute de primarul Nicolae Robu la PRESSALERT LIVE când a încercat să explice trucarea achiziţiei publice pentru proiectarea anvelopării blocurilor prin faptul că firma ar fi lucrat pro bono din noiembrie 2012 şi până în ianuarie 2013, când s-a semnat contractul.

„Sub nicio formă nu ni s-a solicitat să lucrăm pro bono pentru Primăria Timişoara.


Facem lucrări pro bono pentru biserici, dar nu pentru primărie. Contractul respectiv, semnat în ianurie 2013, avea legătură şi cu blocurile pentru care s-au aprobat indicatorii tehnico – economici în decembrie 2012 de căte consiliul local. În contract nu este precizat numărul de blocuri sau adresele. Nu se putea trece în referat un număr de 50 de blocuri pentru că ar fi trebuit justificat că poţi să faci proiectarea la toate cu 15.000 euro, lucru imposibil. Atunci s-a ales această soluţie – să nu se treacă niciun număr – stabilindu-se să se facă acte adiţionale ulterioare. Acesta este şi motivul pentru care au preluat blocurile cu devizele pentru proiectare care erau mult peste valoarea de 15.000 de euro. Nu poţi să discuţi de bani fără deviz. Din octombrie până în mai au tot fost aprobaţi indicatori tehnico – economici, cu valorile reale pentru proiectare şi nimeni nu a obiectat. Până la un punct au respectat înţelegerea, dar din punctul în care nu au mai respectat-o, refuzând să întocmească actele adiţionale, am ajuns aici. Au refuzat să dea practic banii alocaţi proiectării”,  a declarat Cristian Palade.

Administratorul Proiect C&A SRL a afirmat că înţelegerea iniţială era să se semneze trei contracte cu sume sub 15.000 euro, dar, în final, s-a semnat doar unul, acesta catalogând afirmaţiile primarului Robu despre munca pro bono a firmei sale ca fiind „incalificabile. Sunt într-o mare problemă şi nu au răspuns. Încearcă să arunce pe proiectant vina, deşi realitatea din documentele aprobate de ei îi contrazice”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.