Se întâmplă în Timișoara: pista pentru bicicliști de pe malul Begăi se...

Se întâmplă în Timișoara: pista pentru bicicliști de pe malul Begăi se oprește… în zid

8
DISTRIBUIȚI

pista biciclete

Surprize, surprize pentru bicicliștii care doresc să facă puțină mișcare. Iubitorii mersului pe două roți, care au de gând să se plimbe pe malurile Begăi, pe pista pentru bicicliști pe care muncitorii au conturat-o deja în unele zone, trebuie să fie foarte atenți.

Și asta pentru că, pe malurile Begăi din spatele Catedralei Mitropolitane din Timișoara, pista de biciclete se oprește… într-un zid. Este vorba despre un zid ridicat sub picioarele Podului Traian, pe partea cu Catedrala. Se pare că muncitorii au trasat pista pentru bicicliști cu asfalt roșu până în zid, pe care au “uitat” să-l mai dărâme.

Tot între Podul Tinereții și Podul Traian, în zona Flora, muncitorii au trasat pista de biciclete pe mijlocul falezei pentru pietoni.


Primarul Nicolae Robu a și făcut un sondaj pe pagina sa de Facebook prin care întreba timișorenii ce părere au despre proiectul de reabilitare al malurilor Begăi, însă nu puține au fost reacțiile negative.

Lucrările de reabilitare a malurilor Begăi au început în toamna anului trecut și vor fi finalizate la mijlocul anului 2015. Pe malurile Begăi vor fi refăcute trotuarele și vor fi amenajate piste de biciclete. Valoarea proiectului este de peste 50 de milioane de lei, dintre care 30 de milioane de lei provin de la Uniunea Europeană.

8 COMENTARII

  1. Haideti sa fim seriosi!Glumele din anii trecuti cu minunile de la Caracal sunt depasite .Bravul nostru primar ne arata ca prostia este nelimitata ! Si asa se afla in Timisoara comisia de la Cartea recordurilor…poate-i rugam sa omologheze si tampenia asta cu pista de biciclete .Are mai multe sanse decat podul de gunoaie .

    • sau poate ca mesterii din Caracal lucreaza acum in Timisoara, mai ales ca la intrarile orasului scrie „Bine venirati !”

  2. In centrul Timisoarei nu te poti plimba linistit cu copii, pentru ca vin biciclistii, care se plimba printre pietoni, dupa ce s-au racorit cu o bere pe terasa; pe faleza nici atat, ca vin biciclistii; pe trotuare fara benzi de biciclete nu poti circula, ca circula biciclete, chiar si in paralel in orice sens; pietonii pe unde ar trebui sa circule? cred ca s-a incurajat circulatia cu biciclete in prostie prin oras oriunde, oricum, dar poate asa se circula in Bogsig pe strada Principala.

    • pai si in parc de ce nu mergi cu copilul? ce sa caute ala micu printre terase sau magazine, printe pustani sau pe malul apei in care poate pica?

  3. Proiectul licitat (disponibil online) prevede ca acel zid sa fie daramat si sa se permita trecerea pe sub pod.
    Deasemenea terasele nu figureaza extinse in zonele in care exista ele astazi.
    Cineva de la primarie poate explica aceste neconcordante intre proiect si realitate si cum se poate modifica o lucrare din mers.
    Nu credeam ca este posibil ca aceasta sa fie varianta finala dar lucrarile pe acest segment au fost finalizate de mult timp.
    Terasa de dupa pod nu are decat de beneficiat daca se repermite accesul pe sub pod chiar si in cazul in care pierde un rand, doua de mese.

    Pentru Geo:
    O bicicleta in plus pe alee poate insemna o masina in minus pe drum.
    Pana sa suferim din cauza marilor fabrici poluatoare, suferim din cauza masinilor vechi care polueaza orasul.
    Chiar daca proiectul este unul foarte slab si are parte de o implementare la fel de slaba, trebuie sa aiba
    loc si pietonii si biciclistii. Va dura putin pana vom ajunge la momentul in care se vor respecta unii pe ceilalti.
    Trebuie sa putem educa generatiile tinere, cei trecuti de o anumita varsta…

  4. Ce bine ca avem ce comenta si ca ne putem lamenta si acuza de prostie un primar care face cate ceva….pe vremea lui Ciuhandru era atat de simplu…..nu aveai de cine rade sau ce critica….pt ca pur si simplu el era un baietzel cuminte….nu facea nimik…. sau orice proiect incepea pe cand se termina daca se mai termina erai atat de nervos ca nu te mai puteai bucura ca e gata ( vezi B-dul Rebreanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.