Stagiune de succes pentru Teatrul German din Timișoara. Ce spectacole au umplut...

Stagiune de succes pentru Teatrul German din Timișoara. Ce spectacole au umplut sălile

0
DISTRIBUIȚI

teatru german-cabaretLa ceas de bilanţ, teatrul german din Timişoara se poate lăuda că stagiunea recent încheiată a fost una de succes, cu multe evenimente notabile. Spectatorilor le-au fost oferite cinci montări noi – „Tineri fără Dumnezeu”, „Făptaşi”, „Fetiţa cu chibrituri”, „Cabaret” şi „Forma lucrurilor” – şi au fost reluate mai multe spectacole din stagiunile anterioare care s-au bucurat d aprecierea publicului, precum „Nunta micilor burghezi”, „Pescăruşul”, „derdiedans”, „Ţinuturile joase”, „Fetiţa din bolul peştelui auriu” sau „Neînţelegerea”.


Nu în ultimul rând, sunt de menţionat numeroasele colaborări pe care teatrul le-a avut cu numeroşi artişti prestigioşi din ţară şi străinătate.

Mai multe puneri în scenă ale teatrului s-au bucurat de succes la mai multe festivaluri naţionale, euroregionale şi internaţionale iar la sfârşitul stagiunii a fost reluat şi festivalul european de teatru „Eurothalia”, cea de-a treia ediţie a acestuia oferind o selecţie de spectacole din Olanda, Germania, Elveţia, Polonia, Croaţia şi România. Un proiect important a fost şi microstagiunea pe care teatrul timişorean a avut-o la teatrul Odeon din Bucureşti în luna mai a acestui an, în cadrul căreia au fost prezentate patru dintre cele mai apreciate spectacole din repertoiu. Teatrul a găzduit şi în această stagiune „Ziua lungă a Teatrului Nil” şi a organizat, împreună cu liceul N. Lenau, festivalul internaţional de teatru pentru tineret în limba germană, în cadrul căruia au fost prezentate spectacole din Ungaria, Croaţia, Serbia, Ucraina şi România.

Următoarea stagiune se va deschide în 21 septembrie, cu spectacolul „Ţinuturile joase” de Herta Müller, în regia lui Niky Wolcz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.