Tăriceanu: Preşedintele e în permanentă campanie pentru a denigra ce nu e...

Tăriceanu: Preşedintele e în permanentă campanie pentru a denigra ce nu e în zona sa de influenţă

1
DISTRIBUIȚI

tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că preşedintele Băsescu se află într-o permanentă campanie politică prin care încearcă să denigreze tot ceea ce nu este în zona lui de influenţă, amintind că acesta susţinea în 2008 că e suficientă voinţa politică pentru majorarea salariilor profesorilor, scrie Mediafax. ”Preşedintele am impresia că se găseşte într-o permanentă, nu campanie electorală, ci campanie politică prin care încearcă să denigreze tot ceea ce nu este în zona lui de influenţă”, a declarat preşedintele Senatului, despre atacurile şefului statului la adresa sa pentru măsurile economice luate în perioada în care a fost premier. Tăriceanu s-a referit la anul 2008 şi a spus că, deşi el s-a opus majorării salariilor profesorilor cu 50%, Traian Băsescu aprecia, la acea dată, că este suficientă voinţa politică pentru a aplica această măsură.

”Haideţi să ne amintim, că lumea cred că nu are memorie atât de scurtă.


Vă aduceţi aminte că atunci a fost o presiune enormă pe subiectul majorării salariilor profesorilor şi, cu toate că ne apropiam de campania electorală sau eram la limită, am avut curajul să spun că o astfel de majorare nu este posibilă. Sigur, un lucru nepopular, dar necesar. Mi-am asumat aceste riscuri şi rezultatul pe care l-am obţinut în alegeri probabil că a fost influenţat şi de această decizie pe care am luat-o, PNL neobţinând atunci decât practic 20%”, a arătat Tăriceanu.El a continuat: ”În acelaşi timp, vă reamintesc ce spunea preşedintele în acel moment, că este suficient să existe voinţă politică, ca salariile să fie majorate la 50%. (…) În vara anului 2010, se petrecuseră alegerile prezidenţiale, domnul preşedinte fusese ales preşedinte, şi ce s-a întâmplat? Nicio majorare a salariilor pe care preşedintele o promisese, ci o micşorare cu 25% a salariilor tuturor bugetarilor. Cam asta este istoria cu domnul Băsescu. Restul cred că mă scuteşte de comentarii”.

 

1 COMENTARIU

  1. Adevar graieste domnul Tariceanu! A patit-o pe vremea cand era prim ministru! Doar de sicane a avut parte de la betzivului de base! din invidie pentru ca el nu era capabil decat de furaciune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.