Deputatul Sorin Grindeanu: „Anumite firme liberale se mişcă bine la Primărie” UPDATE...

Deputatul Sorin Grindeanu: „Anumite firme liberale se mişcă bine la Primărie” UPDATE Reacţia HALUCINANTĂ a edililui de pe plaja din Ibiza

7
DISTRIBUIȚI

sorin grindeanuDeclarațiile din ultimele zile prin care primarul Nicolae Robu își exprima neîncrederea cu privire la faptul că va primi bani de la Guvernul României pentru Spitalul de Copii sau Biblioteca UPT, nu au rămas fără ecou în rândul PSD Timiș. Șeful social-democraților din Timișoara, deputatul Sorin Grindeanu, a declarat că „am aflat de neliniştea domnului primar legată de modul în care au fost date cele cinci milioane de lei pentru Spitalul de Copii şi cele cinci milioane de lei pentru Biblioteca Politehncii. În primul caz un obiectiv care începe cu această finanţare, în al doilea caz avem un obiectiv care se finalizează cu banii de la guvern. Alocarea celor cinci milioane de lei vechi e urmare a unei discuții a rectorului UPT, domnul Şerban cu prefectul judeţului, care la rândul lui a făcut demersurile necesare astfel încât să se finalizeze această investiţie. Toate cererile de finanţare legate de Spitalul de Copii şi de Bibliotecă au fost trimise. Am ţinut legătura cu domnul manager Adam de la Spitalul de Copii care s-a mişcat destul de rapid, spre deosebire de reprezentanţi ai primăriei, a trimis repede către prefectură cererea de finanţare pe bugetului anului 2014. La fel a făcut şi domnul Şerban. Sper ca, până la sfârşitul anului, primăria să reuşească să cheltuie aceşti bani. Au fost tot felul de argumente mai mult sau mai puţin solide în care ni s-a spus că nu au reuşit să cheltuie banii pentru că nu s-au terminat procedurile. Dacă va fi cazul, voi urmări îndeaproape acest subiect şi modul în care se desfășoară această investiţie, că nu vreau să ne trezim nici eu, nici colegii mei, că firma liberală Prompt care a câştigat licitaţia la Spitalul de Copii nu poate să se mişte, deşi am văzut că anumite firme liberale se mişcă bine la Primărie, în acord cu raportul Curţii de Conturi”.

Grindeanu a completat şi că „am văzut o teamă a domnului primar legată de credite de angajament cu privire la modul în care va fi plătită firma.


E o firmă care face cinste acestui oraş, dar asta nu înseamnă că nu e de o anumită filiaţie. Toată această teamă este legată de modul în care va fi alimentată această firmă”. Pesedistul a cerut ca reprezentanţii primăriei să facă treabă astfel încât cele cinci milioane de la guvern să fie cheltuite. Revenind la Curtea de Conturi, Grindeanu a spus că „dacă aceste societăți au câștigat surprinzător licitaţiile, în doar un an au reușit să facă un prejudiciu mare. Jumătate din lucrări au fost neconforme și vii cu jumătate de oră în plen să dai contractul pe spaţii verzi doar către Horticola” . Grindeanu a promis solemn că proiectele suplimentare nejustificate nu vor fi votate, avertizând că „orice ritm alert trebuie să fie legal”. Deputatul a acuzat și că de doi ani de zile nu se mai țin comisiile consilierilor locali. Afirmaţia primarului care acuza Curtea de Conturi de faptul că face poliție politică a fost taxată de deputatul PSD Florin Bîrsășteanu , care i-a cerut public lui Robu, după incidentul de sâmbără de la Pădurea Verde unde a fost așteptat circa o oră, „să fie punctual, ca o datorie pe care o are față de cetățenii orașului și ca primar al unui oraș care se dorește a fi civilizat”.

UPDATE Liderul PNL Timiş şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a reacţionat din concediu, din Ibiza, la atacurile pesediştilor pe Facebook, decretând „PSD este un partid care n-a făcut ABSOLUT NIMIC pt Timisoara şi pt jud. Timiş în toată existenţa sa.
2. În situaţia 1, inevitabil, PSD are conduita complexatului, a gaştei suferinde ca nu poate fi lebăda din celebra fabula a lui Aurel Baranga, a celei cu deviza „Dacă nu poţi să urci, Măcar să bârfeşti şi să spurci”.  Ca să le arate cât este de competent, Robu a înşirat o listă cu obiectivele care s-ar fi realizat la Politehnică şi la Primăria Timişoara datorită actiităţii sale, ăn listă fiind incluse inclusiv „amenajarea şi mobilarea a 16 cămine studenţeşti”. Primarul Timişoarei a concluzionat că „oricine înţelege câti bani presupun toate aceste obiective -SUTE DE MILIOANE!-, bani pe care eu i-am adus efectiv, şi la PMT, si la UPT, nu 5 milioane cu care se laudă PSD de o săptămână că i-ar fi adus pentru Spitalul de Copii (atenţie: 5 milioane din total valoare investiţie de cca 70 milioane!)”.  

 

7 COMENTARII

  1. prompt lucreaza incredibil de repede la cladirea PRIVATA de birouri din piata 700 deci personal, fara sa fiu in domeniu, nu o suspectez ca este o firma de apartament care se imbogateste din contracte cu statul.
    viteza cu care prompt demoleaza cladirea de pe locul unde o sa fie spitalul de copii ma determina si pe mine sa imi fie teama ca acei bani nu o sa vina, mai ales ca toamna este aproape iar alegerile o sa fie in perioada cind santierele sint inchise

  2. Multa ipocrizie din partea fostului viceprimar cand impreuna cu alt consilier local R.T., dadeau tururi pe la societatile si regiile primariei si spuneau cui sa subcontracteze,pentru cine sa lucreze etc.Cateva exemple: Ripensia ,Cipalser ,Saiftim,firma fostului consilier si prieten Ritivoi si lista poate continua….Majoritatea acestor firme nu si-au onorat obligatiile catre societatile primariei mutle din ele fiind acum in insolventa……………………..

  3. Aceasta mizerie de om care cu pretul de a face timisoara sa sufere, pune bete in roate in ceea ce priveste banii care trebuie sa vina de la guvern . Pesedisti ordinari care si au batut joc de orasul asta si pe deasupra arunca cu namol in actuala administratie care face ceva in orasul asta . Grindeanu, Daciana, Bojin,Ilie Sarbu = hoti

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.