Iohannis despre candidatura Elenei Udrea la prezidenţiale: Suntem o ţară liberă

Iohannis despre candidatura Elenei Udrea la prezidenţiale: Suntem o ţară liberă

0
DISTRIBUIȚI

klaus_iohannis___sibiu_11655700

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, afirmă că se aştepta la anunţul candidaturii Elenei Udrea şi că, deşi prezenţa mai multor candidaţi de centru-dreapta în cursa pentru Preşedinţie „nu e neapărat un lucru bun”, până la urmă România e „o ţară liberă”, scrie Mediafax.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin-Liberale (ACL) la Preşedinţie, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că anunţul intrării Elenei Udrea în cursa prezidenţială nu a reprezentat „în niciun fel o surpriză”. „E un lucru aşteptat, în niciun fel o surpriză. Suntem o ţară liberă”, a spus Iohannis, adăugând că oricine poate candida în alegerile prezidenţiale, dacă strânge suficiente semnături în acest sens.


Întrebat cum vede faptul că de la ideea unui candidat unic al dreptei la alegerile prezidenţiale s-a ajuns la mai multe candidaturi, Iohannis a spus că acest lucru nu afectează ACL, care este „partidul de centru-dreapta cel mai mare, care va schimba politica din România” şi care are, conform studiillor, o cotă de 30 la sută „sau mai mult”.

„Nu e neapărat un lucru bun dacă avem mai mulţi candidaţi pe centru-dreapta, dar în niciun caz nu ne îngrijorează. Nu punem sub semnul întrebării dreptul lor de a candida. ACL este o opţiune politică ce nu are nimic de a face cu ce fac alte partide”, a arătat Iohannis. Chestionat cu privire la conduita din această campanie electorală, Iohannis a spus că nu are de gând să se schimbe şi să vină în faţa camerelor TV şi să „înjure”, dar şi că atacurile la adresa sa au început când el nici nu ştia că va fi candidat, întrucât cei care ştiau acest lucru l-au „atacat preventiv”. Referindu-se la atacul îndreptat împotriva sa pe tema confesiunii religioase, Iohannis a spus că, deşi Biserica e o componentă importantă a societăţii şi trebuie sprijinită, el crede cu tărie că temele religioase nu au ce căuta în campanie, întrucât România e stat laic, prin Constituţie. El a precizat că nu cere sprijinul „altor entităţi din afară”, ci contează pe sprijinul românilor şi nu va avea „niciun fel de abordare specială, pentru niciun fel de grup”, pentru că vrea să fie preşedintele tuturor românilor.

Klaus Iohannis a fost prezent la Târgu Mureş, la o şedinţă a Colegiului Director Judeţean al ACL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.