UNOPA reclamă lipsa tratamentului pentru bolnavii de SIDA. Ministerul Sănătăţii spune că...

UNOPA reclamă lipsa tratamentului pentru bolnavii de SIDA. Ministerul Sănătăţii spune că a trimis bani spitalelor

0
DISTRIBUIȚI

sida-generic-640x451

UNOPA reclamă lipsa tratamentului pentru bolnavii cu HIV/SIDA la Institutul „Matei Balş” din Capitală şi în mai multe judeţe din ţară, Ministerul Sănătăţii precizând că a trasferat spitalelor 19 milioane de lei pentru acest tratament, scrie Mediafax.

„De peste o săptămână, cei peste 2.000 de pacienţi care îşi primesc tratamentul la Institutul Naţional de Boli Infecţioase «Matei Balş» trăiesc un adevărat coşmar, pentru că tratamentul de care depinde viaţa lor nu mai este asigurat.


Situaţia este una care se repetă. În luna iulie a mai fost o întrerupere de tratament la acelaşi spital, Ministerul Sănătăţii găsind cu greu atunci bani pentru doar două săptămâni de tratament. În aceeaşi situaţie se găsesc acum şi pacienţii din Vrancea, iar în ultima lună au fost întreruperi de tratament şi în judeţele Cluj, Galaţi, Sibiu, Olt”, spune Iulian Petre, director executiv al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), într-un comunicat remis, marţi, agenţiei Mediafax. Potrivit organizaţiei, cauza acestei situaţii este lipsa alocărilor bugetare pentru Programul naţional de tratament HIV/SIDA de către Guvernul României. Bugetul alocat programului s-a terminat în luna iulie, înainte de rectificare, a mai spus Iulian Petre.

UNOPA solicită totodată Guvernului mutarea imediată a Programului HIV de la Ministerul Sănătăţii la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, având în vedere că până în 2013 lucrurile au mers mult mai bine, fiind gestionate de CNAS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.