Phoenix Cover, în deschiderea concertului Riblja Corba: „Ne aşteptăm să avem parte...

Phoenix Cover, în deschiderea concertului Riblja Corba: „Ne aşteptăm să avem parte de o cântare sănătoasă“

0
DISTRIBUIȚI

phoenixcover

Proiectul Phoenix Cover – demarat în luna februarie a acestui an care are menirea de sprijinire a tinerelor talente muzicale timişorene care activează în domeniul rock şi folk – va susţine un concert inedit vineri 15 august la Dudeştii Vechi, în deschiderea recitalului Riblja Corba. „Proiectul Tinere Talente Timişoara 2014 a fost gândit ca o pepinieră pentru tinerii care au nevoie de încurajare, mai ales în ceea ce priveşte apariţiile publice, indiferent dacă le place rockul, folk- ul blues-ul sau heavy-ul. Este nevoie de mult suflet ca să te ocupi de tineri pentru a îi urca pe scenă alături de muzicieni cu vechi state de plată. Însă absolut toţi cei implicaţi în proiect sunt încântaţi de cum avansează lucrurile, chiar dacă poate la început nu au fost foarte convinşi de reuşită. Se cântaăPhoenix, dar nu numai, prin cluburile din Timişoara, ceea ce este pozitiv. La fiecare din cele cinci concerte susţinute până acum, ne-am prezentat cu noutăţi. Intenţionăm să păstrăm acest obicei.

La ultimul concert s-au dezlănţuit stihiile, adevărul este că sunetul a fost prea puternic, s-a ars şi o staţie … dar se mai întâmplă şi la case mai mari“, ne-a declarat Valentin Triponescu, din partea proiectului.


La stadiul de proiecte de viitor, muzicienii care au pus bazele acestui proiect se aşteaptă la prezenţe noi la categoria Tinere Talente, după începerea noului an şcolar şi pregătesc noi acţiuni prin care îşi doresc să sprijine mişcarea muzicală locală. În ceea ce priveşte apariţia lor în deschiderea celebrei trupe sârbeşti Riblja Corba, muzicienii se aşteaptă la o cântare „sănătoasă“. „Am ajuns să cântăm la Dudeştii Verchi prin bunăvoinţa domnului primar Gheorghe Nakov, care a invitat anul trecut pe Phoenix de rugă. Auzind de eforturile noastre de a promova muzica Phoenix şi tinerii iubitori de muzică, precum şi de succesul avut cu anterioarele noastre concerte, domnul primar a dorit să se alăture şi el celor care ne încurajează şi ne-a invitat să cântam în deschidere la veteranii Riblja Corba. Ne-am implicat şi noi pe măsura posibilităţilor noastre în organizarea meciului de fotbal – Pobeda Dudeştii Vechi – Foştii Jucători ai Poli Timişoara, care meci va deschide de fapt serbarea rugii, la ora 17. Deci va fi şi sport şi muzică. Şi nu orice sport şi nu orice muzică. Veteranii lui Poli nu mai au nevoie de prezentare. Şi nici Riblja Corba. Cu atât mai puţin, muzica Phoenix. Ne aşteptăm să avem parte de o cântare sănătoasă. Vom cânta în tipica formulă Vest & Phoenix Cover, cu Titi Dragomir şi cu Lică Dolga invitat. Bineînţeles nu vor lipsi tinerele talente, Silviu Iliescu, de acuma “veteran” al tinerei generaţii, Hans Buchert, Alina Iuga şi Karina Sorana, junioara noastră“, a mai adăugat Valentin Triponescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.