Testări gratuite pentru depistarea cancerului de prostată, la Timișoara. Unde au loc...

Testări gratuite pentru depistarea cancerului de prostată, la Timișoara. Unde au loc consultațiile

2
DISTRIBUIȚI

analize

Bărbații cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani sunt așteptați, timp de o săptămână, la Spitalul Județean Timișoara, pentru a beneficia de consultații gratuite pentru depistarea cancerului de prostată. Campania “Săptămâna depistării precoce a cancerului de prostată” se desfășoară în perioada 8 – 12 septembrie, fiind organizată de către Clinica de Urologie a Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara.

Campania reprezintă, de fapt, o acțiune de informare a populației asupra cancerului de prostată și de depistare precoce a acestei boli.


În cadrul acestei campanii, bărbații vor beneficia de consultații gratuite, costul analizelor fiind acoperite de către organizatori, pe baza unor vouchere distribuite prin medicii de familie. Consultaţia se va efectua în Cabinetul de Urologie al Policlinicii Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Timișoara, fără bilet de trimitere, după o programare telefonică.

Cancerul de prostată reprezintă cea mai frecventă formă de cancer în urologie și a doua localizare la bărbați, după cancerul pulmonar. Boala apare, de regulă, după vârsta de 50 de ani, iar frecvența ei crește cu vârsta. Cauzele bolii nu sunt complet cunoscute, dar se știe că sunt legate de factori genetici, metabolici, hormonali şi de stilul de viaţă. Riscul este mai mare pentru cei ce au avut în familie rude de sânge care au suferit de această boală. În stadiile incipiente, boala este videcabilă. Nedepistată la timp, boala evoluează, tumora se dezvoltă local, invadează organele din jur, apoi se răspândeşte în organism, metastazează.

2 COMENTARII

  • bey asta laurentiu tata
   da’ pt. ca aia sa itzi baje digetu’ in c*ur ai nevoie de programare?!
   m’am cacat de ras nu alta di ce fraer esti .
   du-te mah si fatz un psa te costa 5 sutare si vez daca ai cancer ori ba. sau daca matale itz place…tusheu’ rectal cu digetu, ie alta treaba…!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.