Timișorenii, invitați la un “flash” de tobe pe podul din pet-uri, înainte...

Timișorenii, invitați la un “flash” de tobe pe podul din pet-uri, înainte de demolare

0
DISTRIBUIȚI

cu.podu

Ne luăm adio de la construcția care ar putea fi cel mai mare pod din sticle de plastic din lume, inaugurată pe Bega în urmă cu două săptămâni. Sâmbătă, 9 august, la ora 10.00, va începe demolarea podului și toate materialele din el vor lua calea reciclării.

Inițiatorii proiectului, Asociația EcoStuff România, îi invită pe timișoreni, în această seară, la ultimul eveniment organizat pe podul de pet-uri, un “flash” de tobe susținut de Emil Kindlein, care va avea loc de la ora 21.00.

Proiectul “cu.podu” a mobilizat sute de voluntari, de la începutul lunii mai, când a fost lansat un apel către timișoreni de a nu mai arunca pet-uri și de a le aduce în piscine dezafectată de La Căpițe.


După doar 80 de zile, în data de 23 iulie, la Timișoara a fost inaugurat podul de pet-uri peste Bega, un pod funcțional peste care se putea trece și pe sub care puteau pluti ambarcațiuni mici, hibrobiciclete și caiace.

“Semnalul de alarmă tras de EcoStuff Romania privind imensele cantități de plastic ce poluează apele din România și din lume a fost destul de puternic încât a părăsit granițele țării și s-a auzit și în presa internațională. Pe parcursul celor 17 zile în care podul a plutit pe Bega a fost vizitat peste 50.000 de persoane”, spune Radu Rudu, inițiatorul proiectului și președintele EcoStuff Romania.

Răspunsul privind înscrierea proiectului în Cartea Recordurilor se lasă așteptat, decizia celor de la Londra fiind luată în maxim 12 săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.