Un infractor austriac, dat în urmărire internațională, a fost prins în județul...

Un infractor austriac, dat în urmărire internațională, a fost prins în județul Timiș UPDATE 2 Cum a păcălit autoritățile din Austria

0
DISTRIBUIȚI

comisari in duba

Un infractor austriac dat în urmărire internațională a fost prins în județul Timiș. Bărbatul de 45 de ani comitea infracțiuni economice pe teritoriul Austriei și este urmărit de aproximativ o lună de zile. Acesta a părăsit țara și a venit în România. Autoritățile l-au prins pe individ în localitatea Pișchia, iar acum se află la Curtea de Apel Timișoara.

„Bărbatul a fost dat în urmărire internațională, iar pe numele său autoritățile din Austria au emis un mandat european de arestare pentru infracțiuni economice și înșelăciune. A fost depistat de polițiști pe raza localității Pișchia.


În momentul de față de află la Curtea de Apel Timișoara pentru confirmarea mandatului și ulterior va fi demarată procedura de predare către autoritățile austriece”, a declarat pentru PRESSALERT.ro Mirela Drăghicioiu de la Biroul de Presă al IPJ Timiș.

UPDATE Bărbatul de origine austriacă a înșelat mai multe firme și persoane de pe teritoriul Austriei, iar prejudiciul se ridică la 190.000 de euro. În perioada următoare acesta va fi extrădat.

UPDATE 2 În perioada septembrie 2013 – februarie 2014, infractorul, în calitate de administrator al unei firme, a încheiat mai multe contracte pentru proiecte de construire a unor imobile. Acesta nu le-a mai executat, fapt pentru care a produs un prejudiciu de aproape 200.000 de euro. Magistrații Curții de Apel Timișoara au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 15 zile. Acesta a fost introdus în Arestul IPJ Timiș până la predarea către autoritățile austriece. Pentru depistarea acestuia, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul CCPI – IGPR.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.