Viceprimarul Traian Stoia anunţă procese şi amenzi uriașe. Ce nereguli persistă la...

Viceprimarul Traian Stoia anunţă procese şi amenzi uriașe. Ce nereguli persistă la Abator, clădirea Modex şi Cazarma U

1
DISTRIBUIȚI

cazarma u piata marasti (3)

Starea deplorabilă în care se află clădirile din centrul Timişoarei nu mai este un secret pentru nimeni. Devenite de mai multe ori subiect de ştiri la conferinţele de presă ale viceprimarului Traian Stoia, problemele de la clădiri precum Modex, Abator, Cazarma U nu au fost nici acum rezolvate, iar Stoia promite că pe viitor vor avea loc intervenţii decisive.

„Nu cu mult timp în urmă domnul primar Nicolae Robu se arăta oripilat de clădirea de la Modex. Poliţia a întocmit un proces verbal pentru ca comercianţii de acolo să pună bani să refacă faţada imobilului. S-a dat un termen ca până la sfârșitul anului Modexul să arate civilizat. Pot fi amendaţi în fiecare zi că e zonă de protecţie. Sper să nu se ajungă la situaţii de acest gen care niciodată nu sunt benefice pentru scopul final”, a spus viceprimarul.

Legat de Abator, Stoia a spus că „nu au fost luate măsuri de punere în siguranţă, cu excepţia renovării a trei laturi din podul împrejmuitor.


În partea dreaptă s-a făcut câte ceva la acoperiş și în stânga s-au început lucrările, dar au stagnat și la sfârșitul lunii iunie ne-am înţeles că trebuieşte încheiată. Am prelungit de comun acord până înspre toamnă, urmează să trecem mai departe la ceea ce spune legea. Luăm în calcul varianta acționării în instanţă a proprietarilor pentru neîndeplinirea măsurii dispuse”.

Alte verificări au avut loc și la clădiri din zona ultracentrală. „La primăria veche, unde praful s-a depus pe ţevile de scurgere de ploaie, unde au apărut buruieni. Aici trebuie intervenţii, există propuneri de han austriac, dar trebuie văzut când vor exista bani. Probleme au fost despistate și la Camera de Comerț, unde hornul este prăbuşit pe jumătate și riscă să cadă înspre piață. Le mai facem o notificare şi apoi îi amendăm din nou dacă nu fac reparaţii, putem deschide un proces pentru obligaţia de a face”, a spus Traian Stoia.

Nici în Piața Unirii lucrurile nu stau mai roz. „Cazarma U aparţine doamnei Simcelescu, care a avut autorizaţie pentru decaparea tencuielii exterioare. De aici până la a arăta civilizat drumul este foarte lung. Urmează să luăm legătura cu doamna care fie trebuieşte să se apuce să îşi facă un proiect pentru a îmbunătăţi imaginea construcţiei, fie vor trebui aplicate prevederile legale, care înseamnă amendă şi finalmente obligaţia de a face”, a mai spus Stoia.

1 COMENTARIU

  1. cazarma U ar trebui MACAR securizata, usile si ferestrele sa fie astupate cu placi OSB (ca la abatorul din complex), pt a nu avea surpriza ca la moara assan din bucuresti, unde boschetarii au incendiat – demolat intimplator cladirea istorica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.