5.000 de elevi din Timiș, fără bani de navetă pe trei luni....

5.000 de elevi din Timiș, fără bani de navetă pe trei luni. Ce cred inspectorii școlari că s-a întâmplat cu cele cinci microbuze școlare pe care guvernanții au „uitat” să le distribuie

0
DISTRIBUIȚI

microbuze scolare redesteptarea_ro

4.765 de elevi, majoritatea de la sate, sunt nevoiți să facă naveta zilnic cu trenul sau cu autobuzul ca să ajungă la școală. În mod normal, Ministerul Educației Naționale ar trebui să le deconteze abonamentele elevilor pe toate lunile de școală, dar în realitate lucrurile stau altfel. Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a declarat că ministerul a alocat fonduri pentru decontarea abonamentelor elevilor din județul Timiș din ianuarie și până în iulie 2014.


„S-a alocat suma de 905.000 de lei pentru aceste luni. Însă nu au venit bani pentru trei luni de anul trecut, nu știm când vor fi alocați”, a precizat Aura Danielescu.

În ceea ce privește microbuzele școlare noi pe care Guvernul le-a distribuit județului Timiș, inspectorii școlari spun că au venit doar 12 din cele 17 promise în prima etapă. „Trebuiau să fie 17, dar probabil că celelalte cinci vor veni în etapa a doua sau au mers în alte județe sau au fost trimise în Moldova. Nu știm unde au fost date cele cinci microbuze școlare promise”, explică Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș.

Aproximativ 4.000 de elevi din județul Timiș fac naveta cu aceste microbuze școlare, care au intrat în proprietatea primăriilor, dar vor fi folosite exclusiv pentru transportul copiilor de la sate la școală. În cazul în care șoferii sunt prinși că circulă pe altă rută, și nu au aprobare de la Inspectoratul Școlar Timiș, riscă “amenzi usturătoare”, conform lui Francisc Halasz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.