Dosarul licenţelor Microsoft: Pinalti şi Cocoş ar fi făcut lobby intens la...

Dosarul licenţelor Microsoft: Pinalti şi Cocoş ar fi făcut lobby intens la Boc, Funeriu şi Vreme

2
DISTRIBUIȚI

daniel_funeriu

Un martor din dosarul licenţelor Microsoft susţine că fostul şef al Fujistsu România ar fi demarat un lobby intens la foşti demnitari, pentru ca firma controlată de el să câştige noile contracte, lobby-ul fiind făcut de Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan la Emil Boc, Daniel Funeriu şi Valerian Vreme, scrie Mediafax.

Declaraţia respectivului martor este prezentată în documente ale procurorilor anticorupţie, aflate printre cele prin care se cere aviz pentru începerea urmării penale a nouă foşti miniştri, în acest dosar. Potrivit martorului, la cererea fostului şef al Fujistsu România, Claudiu Florică, omul de afaceri Dorin Cocoş şi primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, au făcut lobby la Emil Boc şi la membri ai cabinetului condus atunci de acesta.


În declaraţia dată la DNA, martorul arăta:

„În anul 2008, Călin Tatomir a fost numit director general la Microsoft. El a declarat în piaţă că a acceptat această funcţie doar pentru a se ocupa împreună cu Claudiu Florică de reînnoirea contractului de licenţiere cu Guvernul României. De altfel, Călin Tatomir a părăsit Microsoft în 2010, după semnarea acestui contract. Călin Tatomir se cunoştea foarte bine cu Claudiu Florică, ambii lucrând împreună la Compaq şi apoi lucrând în diverse proiecte. Claudiu Florică nu a mai dorit să folosească FSC, preferând să aibă direct control asupra firmei care va câştiga noul contract.

2 COMENTARII

  1. toti sunt niste NESIMTITI in frunte cu funerica, magarusul venit ca mare speranta din vest si uite ce face!!! funerica la brutariee!!! sa cercetezi creierul lichelelor basiste! funerica NESIMTITULE!!

  2. Acest martor sper s-a nu fie iarasi vreun puscarias, arma de fier a D.N.A., SAR COMPROMITE-N TOTALITATE.
    FUNERIU, prea a reformat scoala romaneasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.