Peste o mie de elevi din Timiș încă merg la WC în...

Peste o mie de elevi din Timiș încă merg la WC în fundul curții și învață în clase încălzite cu sobe

0
DISTRIBUIȚI

wc in curte

Deși suntem în secolul XXI, în unele școli din județul Timiș elevii învață în condiții din trecutul îndepărtat. Copiii încă sunt nevoiți să meargă la WC în fundul curții, școlile nu au apă curentă, iar sălile de clasă sunt încălzite cu sobe.


Astfel de situații se întâlnesc la 31 de grădinițe și școli din județul Timiș, toate de la sate, în care învață în total 1.200 de elevi. Aceste unități de învățământ nu au primit autorizație sanitară.

Totuși, Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, spune că 16 dintre cele 31 de unități de învățământ vor putea primi autorizația până la începutul anului școlar. „Consiliul Județean Timiș a alocat fonduri pentru realizarea de lucrări în unele școli și grădinițe în care nu era apa curentă. Astfel, pe timpul verii s-au efectuat reparații și poate că acele unități de învățământ vor reuși să obțină autorizația sanitară. Principalul motiv pentru care nu există autorizație sanitară este lipsa apei curente, în anumite unități de învățământ. Mai avem 3-4 situații unde WC-urile sunt tip latrină, în curte, sau mai avem 2-3 cazuri în care încălzirea sălilor se face cu soba de tuci”, a precizat, astăzi, Francisc Halasz.

În total, 95.000 de copii din județul Timiș încep școala peste nici două săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.