Tăriceanu: Luni încep să strâng semnături pentru suspendarea lui Băsescu

Tăriceanu: Luni încep să strâng semnături pentru suspendarea lui Băsescu

1
DISTRIBUIȚI

tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, , că luni va începe strângerea de semnături pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, scrie Mediafax. El a menţionat, la Antena 3, că este nevoie de o treime din semnăturile tuturor parlamentarilor pentru iniţierea suspendării, care este un demers al Parlamentului. Tăriceanu a spus că preşedintele a încălcat Constituţia când s-a întâlnit cuElena Udrea şi cu lideri ai PMP la Cotroceni pentru susţinerea în campania electorală.


De asemenea, potrivit lui Tăriceanu, Băsescu a încălcat Constituţia atunci când a intervenit în procesul de negociere legat de postul de comisar european care va aparţine României.

Întrebat dacă are semnale potrivit cărora există voinţă politică pentru suspendarea şefului statului, Tăriceanu a spus: „Nu am feed-back”. El a mai spus că argumentele împotriva suspendării legate de faptul că Traian Băsescu se află la final de mandat nu stau în picioare, pentru că şeful statului trebuie să respecte Constituţia până în ultima zi în care deîine funcţia. Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, la Antena 3, că iniţiativa lui Călin Popescu Tăriceanu privind suspendarea şefului statului va fi discutată în PSD, menţionând că este vorba despre un demers serios şi precizând că orice zi fără Traian Băsescu reprezintă un rău mai puţin pentru ţară.

 

1 COMENTARIU

  1. Cu americanii a-ti stat de vorba ?
    A-ti uitat ca trebue s-a le cereti aprobarea ? ALTFEL SE ANULEAZA VOTUL. nu conteaza cati voteaza, conteaza ce vor AMERICANII…………….asa-i democratia nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.