Titu Bojin explică: banii de la Guvern pentru spitalul de copii nu...

Titu Bojin explică: banii de la Guvern pentru spitalul de copii nu intră direct în conturile Primăriei Timișoara. Care este procedura

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul-de-copii-Louis-Turcanu-640x421

Nicolae Robu atrăgea atenția, săptămâna trecută, că nu a intrat niciun leu de la Guvern în conturile Primăriei Timișoara pentru construcția noului corp de clădire al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu”. Asta deși a fost publicată o hotărâre de Guvern pe site-ul Ministerului Sănătății în care se prevede faptul că cele cinci milioane de lei pentru spitalul de copii au fost alocate.

Titu Bojin a ținut să precizeze, astăzi, că banii au fost alocați, dar nu intră direct în conturile Primăriei Timișoara, ci trebuie urmați câțiva pași înainte. “Sunt alocați pentru județul Timiș, la ora actuală, cinci milioane de lei pentru spitalul de copii, sunt cinci milioane pentru biblioteca Politehnicii, care este în construcție, și sunt alocați către spitalul județean suplimentar trei milioane de lei pentru ca să-și poată satisface necesarul financiar.


Instituțiile vor primi banii în funcție de facturi și de solicitări. Nimeni nu bagă banii direct în conturile Primăriei Timișoara, nici la spital, nici la Politehnica. Așa se discută despre banii trimiși spre Timișoara”, a explicat, astăzi, Titu Bojin.

Contactat telefonic, Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica, ne-a declarat că aceasta este procedura. “Guvernul a alocat cinci milioane de lei pentru biblioteca universității, dar noi am primit până acum 1,5 milioane de lei, pentru că acestea au fost cheltuielile făcute. Am trimis o situație a cheltuielilor făcute la minister și apoi au venit banii. Cam așa se primesc banii, pe baza unei solicitări în care este precizată valoarea lucrărilor efectuate. De exemplu, în septembrie o să vină mobilierul, iar apoi o să trimitem o nouă situație a cheltuielilor la minister astfel încât sumele să fie decontate”, ne-a precizat Viorel Șerban.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, nu a putut fi contactat pentru a ne explica dacă a trimis o astfel de situație către minister sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.