Membrii unei grupări specializate în vânzarea de obiecte găsite în situri arheologice,...

Membrii unei grupări specializate în vânzarea de obiecte găsite în situri arheologice, percheziţionaţi. UPDATE Vezi ce au găsit anchetatorii și ce valoare imensă ar putea avea obiectele comercializate

0
DISTRIBUIȚI

politia generice mascati descinderi 08_resize

Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Timiş împreună cu colegii lor din Caraş-Severin , Prahova, Argeş, Constanţa şi Vrancea au efectuat, în această dimineaţă, 15 percheziţii, opt dintre acesta fiind în Timiş.

Acţiunea vizează 11 persoane cu vârste între 30 şi 60 de ani şi beneficiază de sprijinul de specialitate al S.R.I. Suspecţii sunt acuzaţi că „în perioada ianuarie 2013 – aprilie 2014, ar fi deţinut şi comercializat prin reţeaua internet, piese arheologice susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural, care ar fi fost găsite în urma unor detecţii în situri arheologice situate în judeţele Timiş şi Caraş-Severin.


Monedele ar fi fost vândute pe internet. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat”, se arată în comunicatul Poliţiei Timiş. Surse din cadrul anchetei au declarat că unul dintre suspecţi este expert la  Muzeului Banatului şi casa acestuia fiind percheziţionată de anchetatori. Suspecţii vor fi duşi la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, pentru audieri.

UPDATE În urma perchezițiilor au fost ridicate detectoare de metale, un topor din bronz, fragmente ceramice, vârfuri de săgeți și sulițe din metal, dar și 2267 de monede dacice. Surse din rândul numismaților confirmă faptul că nicio monedă mai veche de Evul Mediu nu se vinde sub 1.000 de euro bucata, ceea ce indică un prejudiciu în acest caz de peste 2,2 milioane de euro. De asemenea, au fost ridicate și șase unități de calculator și trei tablete.

Unul dintre cei implicati este Raoul Septilici, muzeograf la Muzeul Banatului. De asemenea, în rețea mai erau implicați un polițist din Vracea și doi cetățeni din Berzovia, Onea Fernando și consilierul local Truican Angel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.