Directorul grupului petrolier francez Total a murit într-un accident aviatic la Moscova....

Directorul grupului petrolier francez Total a murit într-un accident aviatic la Moscova. Care sunt ipotezele anchetatorilor

0
DISTRIBUIȚI

French energy giant Total CEO Christophe

Un avion în care se afla directorul general al grupului petrolier francez Total, Christophe de Margerie, şi alte trei persoane s-a prăbuşit luni seara pe Aeroportul Vnukovo din Moscova, provocând moartea persoanelor aflate la bord, relatează agenţia rusă Tass.

Şoferul vehiculului de deszăpezire care a intrat în coliziune cu avionul privat al preşedintelui-director general al grupului petrolier francez Total, pe aeroportul moscovit Vnukovo, era beat, a anunţat marţi Comitetul rus de anchetă, relatează AFP.

Între posibilele scenarii care au provocat, în noaptea de luni spre marţi, moartea lui Christophe de Margerie şi a trei membri ai echipajului se află „o eroare a controlorilor de trafic arian şi fapte ale conducătorului vehiculului de deszăpezire”, a anunţat Comitetul într-un comunicat.

„S-a stabilit că şoferul vehiculului de deszăpezire era în stare de beţie”, se precizează în comunicat.

Anchetatorii evocă de asemenea „condiţii meteorologice nefavorabile şi o eroare de pilotare”.

Peste 150 de salvatori şi 39 de vehicule speciale au fost mobilizate pentru a interveni la scena accidentului, potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Avionul privat de tip Falcon 50 urma să efectueze cursa Moscova – Paris, însă s-a prăbuşit la ora locală 23.58 (22.58, ora României), pe aeroportul Vnukovo, după ce ar fi intrat în coliziune cu o maşină de deszăpezit, a declarat reprezentantul Comitetului rus pentru investigaţii în domeniul transportului, Tatiana Morozova.

„În urma coliziunii, au murit patru persoane.


Au fost găsite cadavrele lor”, a precizat Morozova.

Reprezentantul oficial al Aeroportului Vnukovo, Elena Krîlova, a anunţat ulterior că în acest accident au murit trei membri ai echipajului şi directorul grupului Total, potrivit agenţiei RIA Novosti.

Acestă informaţie a fost confirmată de grupul Total.

„Grupul Total confirmă cu profundă tristeţe că directorul său general, Christophe de Margerie, în vârstă de 63 de ani, a decedat în noaptea de luni spre marţi, într-un accident aviatic, pe Aeroportul Vnukovo din Moscova, în urma unei coliziuni cu un vehicul pentru deszăpezire”, a anunţat compania într-un comunicat.

Potrivit lui Morozova, forţele ruse au fost deschis o anchetă penală în legătură cu acest accident.

Aeroportul a fost închis temporar, pentru efectuarea unor investigaţii la locul accidentului.

Aeroportul din Vnukovo este unul din cele aeroporturi internaţionale din Moscova. Situat în sud-vestul capitalei ruse, el dispune, de asemenea, de un terminal pentru zboruri de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.