Disco bâlci, o nouă întânire pentru colecţionarii de viniluri la Timişoara

Disco bâlci, o nouă întânire pentru colecţionarii de viniluri la Timişoara

3
DISTRIBUIȚI

discobalci

După două acţiuni de succes destinate tuturor colecţionarilor de viniluri, Scârţ Loc Lejer programează duminică 26 octombrie de la ora 13, o nouă întâlnire dedicată celor care apreciează sunetul cald al discurilor, de această dată sloganul evenimentului fiind Disco Bâlci. „Este ce ade-a treia întâlnire de acest fel, care se ţine la noi. Între timp au mai apărut şi alte acţiuni similare în ţară, unele cu succes ,altele fără.


De data aceasta vor fi disponibile două pick-up-uri cu căşti pentru cei care doresc să asculte anumite discuri, iar DJ Rapala va pune muzică. Discurile scoase la schimb acoperă arii destul de largi. poveşti, basme, momente vesele,clasică,operă, simfonică, pop,rock,metal,reggae,hip-hop,rarităţi. Vom avea şi discuri de bachelită pe 78 de turaţii“, ne-a declarat Ovidiu Mihăiţă, din partea organizatorilor. Prima acţiune de acest fel a locaţiei amintite a avut loc anul trecut, sub sloganul „Adoptă un vinil“ şi s-a bucurat de un real succes, numărul celor curioşi fiind extrem de mare.

În primăvara acestui an sub genericul „Transplant de Electrecord“, o altă acţiune de acest fel a strâns la faţa locului melomani de toate vârstele. Vânzările de discuri vinil în întreaga lume au cunoscut creşteri semnificative în ultima vreme. De exemplu, în Marea Britanie vânzările de discuri pe vinil sunt pe cale să atingă în acest an cel mai mare nivel din ultimii 20 de ani.  Aproape 800.000 de plăci e au fost vândute de la începutul anului 2014, depăşind deja numărul celor 780.000 vândute în 2013. Dacă această tendinţă se păstrează până în decembrie, vânzările ar putea depăşi un milion de exemplare. Cea mai mare cifră a vânzărilor în decursul unui an din Marea Britanie  s-a înregistrat în 1996, când s-au vândut 1.083.206 de discuri vinil. La întâlnirea dedicată amatorilor de viniluri din Timişoara intrarea este liberă.

3 COMENTARII

  1. Mai prietene, dar nu ti-ar fi trecut prin tartacuta ca poate, daca tot scrii despre intilnirea asta poate ca ar fi bine sa scrii si unde va avea loc ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.